Izvor:
15.11.2023 u 08:39
0

HAMAS UZVRAĆA UDARAC: Bajden je kriv za ulazak izraelske vojske u bolnicu Al Šifa

Palestinska militantna grupa Hamas saopštila je danas da i predsednika SAD Džozefa Bajdena smatra odgovornim za upad izraelske vojske (IDF) u medicinski kompleks Al Šifa.

HODNICI PREPUNI RANJENIH, BOLESNIH I LJUDI KOJI UMIRU: Zastrašujuća situacija u bolnicama u Pojasu Gaze

Hamas je naveo da je izveštaj američkih obaveštajnih službi od utorka, u kojem se podržava izraelski zaključak da njegovi militanti vrše operacije u Al Šifi, zapravo bilo „zeleno svetlo“ za upad IDF-a, preneo je Rojters.

Hamas je ranije odbacio tvrdnje SAD i Izraela da najveću bolnicu u Gazi koristi kao svoj komandni centar. „To što su Bela kuća i Pentagon usvojili lažnu (izraelsku) priču, tvrdeći da pokret otpora koristi medicinski kompleks Al Šifa u vojne svrhe, bilo je zeleno svetlo da okupator počini još masakra protiv civila“, istakao je Hamas.

Iz Hamasa su, takođe, pozvali Ujedinjene nacije da formiraju međunarodni komitet koji će proveriti sve bolnice „kako bismo razotkrili laž koja je deo narativa okupatora i njengovog saveznika, Vašingtona“.

Izraelska vojska (IDF) je potvrdila da su njene trupe izvele operaciju protiv Hamasa u najvećoj bolnici u Gazi, Al Šifi.

Bela kuća je prethodno saopštila da ima dokaze da Hamas koristi bolnicu Al Šifa za svoje vojne operacije.

„Imamo informacije koje potvrđuju da Hamas koristi tu konkretnu bolnicu za komandovanje i verovatno za skladištenje oružja“, rekao je portparol Saveta za nacionalnu bezbednost SAD Džon Kirbi.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter