Izvor: Sputnjik/BSC Happy
15.11.2023 u 08:43
0

BAJDENE PLATIĆEŠ NAM NAŠU DECU: PALESTINCI optužuju AMERIČKOG PREDSEDNIKA da je ORKESTRIRAO IZRAELSKI UPAD U NAJVEĆU BOLNICU – KRV DO KOLENA! VIDEO

Sukob Izraela i Hamasa ušao je u 40. dan. Izraelska vojska ušla je u kompleks bolnice Šifa, najveće u Pojasu Gaze.

Bela kuća tvrdi da ima dokaze da Hamas koristi bolnicu Šifa za svoje vojne operacije. Hamas te tvrdnje odbacuje i optužuje američkog predsednika Džozefa Bajdena da je odgovoran za upad izraelske vojske u kompleks bolnice.
Agencija Ujedinjenih nacija za pomoć palestinskim izbeglicama i Svetska zdravstvena organizacija povukle su se iz Pojasa Gaze, saopštilo je u utorak Ministarstvo zdravlja u Gazi.

Izraelske odbrambene snage saopštile su da su bolnici Šifa u tenkovima dostavili inkubatore, hranu za bebe i medicinski materijal.
08:25 15.11.2023
Izraelska vojska odbacila je navode da su njihove snage napale pacijente i medicinsko osoblje u bolnici Šifa u Gazi.
Najmanje pet boraca Hamasa ubijeno je u okršaju ispred bolnice, navodi se u saopštenju izraelske vojske.
U saopštenju se dodaje da nema naznaka da Hamas u tom medicinskom kompleksu nalaze taoci, ali izraelska vojska veruje da tokom operacije može da dođe do informacija o zarobljenima.
07:53 15.11.2023
Hamas optužuje Bajdena
Hamas je optužio američkog predsednika Džozefa Bajdena da je odgovoran za upad izraelske vojske u kompleks bolnice Šifa.
„Smatramo da su Izrael i predsednik Bajden u potpunosti odgovorni za napad na bolnički kompleks“, navodi se u saopštenju Hamasa.
07:47 15.11.2023
Direktor bolnica u Pojasu Gaze Mohamad Zakut izjavio je za televizijski kanal „Majadin“, sa sedištem u Bejrutu, da su izraelske snage zauzele odeljenje hitne pomoći u bolnici i napale pacijente.
07:40 15.11.2023
Jusef Abul Riš, zvaničnik ministarstva zdravlja u Gazi, koji se nalazi u bolnici Šifa, izjavio je da je video izraelske tenkove unutar kompleksa bolnice i „desetine vojnika i komandosa unutar hitne pomoći i prijemne zgrade“.
07:38 15.11.2023
Svi lekari, pacijenti i članovi porodica evakuisani su iz bolnice Kuds na severu Pojasa Gaze, saopštila je humanitarna organizacija Palestinsko društvo Crvenog polumeseca.
Kako navode iz te organizacije, do potpune evakuacije je došlo nakon više od deset dana opsade, tokom koje je sprečen dolazak medicinskih i humanitarnih zaliha u bolnicu.
Crveni polumesec je na društvenoj mreži X (Tviter) okrivio izraelsku vojsku za bombardovanje bolnice i za pucanje na ljude unutar bolnice.
Kako dodaju, ranjeni se prevoze u bolnice na jugu Pojasa Gaze.
Gutereš pozvao na hitan humanitarni prekid vatre u Gazi
Generalni sekretar Ujedinjenih nacija Antonio Gutereš pozvao je na hitan humanitarni prekid vatre u Pojasu Gaze, dodavši da je duboko uznemiren zbog užasne situacije u bolnicama u toj oblasti.
„U ime čovečanstva, pozivam na hitan humanitarni prekid vatre“, napisao je Gutereš na društvenoj mreži X.
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter