Izvor: Alo
14.05.2024 u 12:24
0

„NABAVLJAMO 300 AUTOBUSA I 125 TRAMVAJA“: Šapić o najvećoj kupovina otkako postoji GSP

Predsednik Privremenog organa Grada Beograda, Aleksandar Šapić, kaže da veruje da će Beograd za godinu i po do dve godine imati jedan od najboljih javnih prevoza u regionu.

– U toku je javna nabavka za 150 novih autobusa. U što kraćem periodu ćemo prebaciti sva vozila sa nafte na gas i nećemo imati vozila starija od tri godine – rekao je Aleksandar Šapić na konferenciji za medije povodom nabavke novih vozila za javni prevoz u Beogradu, u saobraćajnom pogonu JKP GSP „Beograd“ na Novom Beogradu, u Ulici Đorđa Stanojevića.

– Ugovori sa privatnicima ističu i sada treba da se potpisuju novi uz jasno definisane uslove koje svako mora da ispuni kako bi imali kvalitetniji javni prevoz u Beogradu. Privatnici su sada uslovljeni da do 01.09. imaju više od 50 odsto novih vozila, dok ostala vozila ne smeju biti starija od sedam godina – rekao je Šapić.

„Što se plata, penzija i životnog standarda tiče… dramatičan skok“

Kako je naveo, po njihovoj proceni, od strane privatnika očekuje se da između 300 i 400 vozila uvedu u javni prevoz.

Takođe, radi se na raspisivanju nabavke za još 150 autobusa do kraja maja ili u toku juna.

– U toku je nabavka koja je raspisana za 25 novih tramvaja i 20 kombi vozila za decu sa posebnim potrebama i invalide. A očekujem da do kraja ili u junu biti još jedna raspisana nabavka za 100 novih tramvaja. Sa ovih 25 i 100 novih, mi potpuno menjamo vozni park što se tiče tramvaja. To će biti najveća nabavka tramvaja otkako postoji GSP u tako kratkom periodu – rekao je Šapić.

Kako je naveo, trolejbusi su skupi, ali i oni su u planu da se nabave nakon autobusa i tramvaja.

– Da sumiramo, biće ukupno 300 novih autobusa, još nekih 400 koji će od jeseni ući od privatnika, što je ukupno 700 autobusa. Takođe, 25 za sada tramvaja i onih još 100 tramvaja koji su u planu da se nabave – zaključio je Šapić.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter