Izvor: Kurir.rs
13.12.2023 u 08:15
0

HAMASOVCE ČEKA JEZIVU SMRT: Izraelska vojska upumpava morsku vodu u PODZEMNE TUNELE (VIDEO)

Izraelska vojska počela je da upumpava morsku vodu u ogromni kompleks Hamasovih podzemnih tunela u Pojasu Gaze.

To je objavio Volstrit džurnal pozivajući se na američke zvaničnike koji su upoznati s operacijama Izraelskih odbrambenih snaga (IDF).

Navodi se da je ovo deo intenzivnih napora za uništenje podzemne infrastrukture koja je pružala potporu operacijama Hamasa.

Volstrit džurnal navodi da je upumpavanje tunela vodom iz Sredozemnog mora, koja je još uvek u ranoj fazi, jedna od nekoliko tehnika koje Izrael koristi kako bi očistio i uništio tunele.

Tajms od Izrael navodi da je američki list ranije ovog meseca objavio da se ova taktika „razmatra“ i da je IDF postavio pet velikih pumpi za vodu u blizini izbegličkog kampa Šati u gradu Gazi.

Navodi se da su one u stanju da u roku od nekoliko nedelja u potpunosti poplave tunele upumpavajući hiljade kubnih metara vode svakog sata.

Herci Halevi, načelnik Generalštaba IDF, kazao je prošle nedelje da je poplavljivanje tunela „dobra ideja“, ali nije hteo da komentariše detalje.

 

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter