Izvor: happy
06.02.2024 u 19:22
2

HITNO OGLAŠAVANJE ZAHAROVE: Zločinački režim Kurtija prešao na aktivno etničko čišćenje Srba

Takođe se sprovode nezakoniti pretresi, oduzimaju se dokumenta i novac, privode se zaposleni, izmišljaju krivični predmeti, navela je Zaharova

Zločinački režim premijera tzv. Kosova Aljbina Kurtija prešao je na aktivno tničko čišćenje Srba, saopštila je portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova, komentarišući antisrpske korake kosovskih vlasti.

– Zločinački režim „premijera“ Kurtija definitivno je prešao na aktivno antisrpsko etničko čišćenje – progon Srba sa njihovih iskonskih teritorija. Na taj način Priština nastoji da izbegne ispunjavanje svojih obaveza, pre svega, formiranje Zajednice srpskih opština – navela je ona.

Prema njenim rečima, položaj Srba na Kosovu se pogoršava iz dana u dan, a kršenje Rezolucije SB UN 1244 postalo je „mračna rutina“. Nivo međuetničke napetosti dramatično raste.

Zaharova je konstatovala da je posle odluke da se zabrani srpski dinar i nealbansko stanovništvo tako liši isplata penzija, pomoći i drugih davanja, počela je nova faza likvidacije administrativnih i komercijalnih struktura koje nisu pod kontrolom Prištine, uključujući filijale „Pošte Srbije“.

Takođe se sprovode nezakoniti pretresi, oduzimaju se dokumenta i novac, privode se zaposleni, izmišljaju krivični predmeti, navela je Zaharova.

Zapad, podstičući Kurtija, pokušava da kazni Beograd za odlučnost u odbrani nacionalnog suvereniteta i prava da vodi samostalnu politiku, kao i za rešenost da da očuva prijateljske odnose sa Rusijom i drugim državama koje su izvan evroatlantske orbite, zaključila je portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

2 thoughts on “HITNO OGLAŠAVANJE ZAHAROVE: Zločinački režim Kurtija prešao na aktivno etničko čišćenje Srba”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter