Izvor: Kurir
26.02.2024 u 18:29
0

HUTI SPROVODE SVOJ PAKLENI PLAN! PRESEKLI PODVODNE KABLOVE pa prekinulu VEZU IZMEĐU EVROPE I AZIJE!

Četiri podvodna komunikacijska kabla između Saudijske Arabije i Džibutija u moreuzu Bab el Mandeb izbačena su iz pogona u poslednjih nekoliko meseci!

To je prema navodima izraelskog portala Globes rezultat napada Huta, pobunjeničke grupe iz Jemena, koje podržava Iran.

Uspešno uništavanje kablova za koje se veruje da pripadaju sistemima AAE-1, Seacom, EIG i TGN, označava ozbiljan poremećaj komunikacija između Evrope i Azije.

KOD AVDEJEVKE RUSI OSLOBODILI JOŠ JEDAN GRAD! POTPUNI KOLAPS UKRAJINE na FRONTU – RUSKA OFANZIVA je POČELA!

Najveći deo neposredne štete snosiće zalivske države Saudijska Arabija, Oman, Bahrein, Katar, Ujedinjeni Arapski Emirati, Kuvajt i Irak, ali i Indija, navodi Globes.

Kabl AAE-1 povezuje Istočnu Aziju s Evropom preko Egipta odnosno Kinu sa Zapadom kroz zemlje kao što su Pakistan i Katar. Kablovski sistem EIG povezuje južnu Evropu s Egiptom, Saudijskom Arabijom, Džibutijem, UAE i Indijom. Seacom kabl povezuje Evropu, Afriku i Indiju, a povezan je s Južnom Afrikom.

HUTI NE ODUSTAJU

Huti kontrolišu veliki deo Jemena i već mesecima napadaju međunarodne trgovačke rute iz solidarnosti sa Palestincima dok Izrael vodi rat protiv Hamasa u Pojasu Gaze.

SAD i Velika Britanija sa svojim saveznicima počeli su poslednjih meseci da preduzimaju akcije protiv Huta kao odgovor na napade, ali pobunjenici bez obzira na to ne odustaju.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter