Izvor: RT
26.02.2024 u 17:39
0

KOD AVDEJEVKE RUSI OSLOBODILI JOŠ JEDAN GRAD! POTPUNI KOLAPS UKRAJINE na FRONTU – RUSKA OFANZIVA je POČELA!

Potvrda ruskog ministarstva stigla je nakon što je ukrajinska vojska dva puta objavila informaciju o povlačenju iz pomenutog sela

Oružane snage Ruske Federacije oslobodile su selo Lastočkino koje se nalazi zapadno od Avdejevke, saopštilo je Ministarstvo odbrane RF.

„Jedinice grupe ‘Centar’ oslobodile su selo Lastočkino i nastavljaju sa poboljšavanjem situacije duž čitave linije fronta“, navodi se u saopštenju.

Potvrda ruskog ministarstva stigla je nakon što je ukrajinska vojska dva puta objavila informaciju o povlačenju iz pomenutog sela. Prvi put je ukrajinska strana ovo objavila 24. februara, međutim predstavnik operativno-strateške grupe „Tavrija“ Dmitri Lihovoj izjavio je da su se ukrajinske trupe „povukle u zapadne obronke sela“.

PA DA LI JE MOGUĆE? RUSI UNIŠTILI NAJJAČI TENK NA SVETU: ISPLIVAO SNIMAK UNIŠTENJA ABRAMSA!!! FOTO/VIDEO

Međutim, tokom današnjeg dana Lihovoj se ponovo obratio sa drugačijom izjavom:

„Jedinice ukrajinske vojske su se povukle iz Lastočkina kako bi pripremile novu liniju odbrane“.

Oslobođenje ovog sela je nastavak ofanzivnih operacija ruske vojske, koje su usledile nakon oslobođenja Avdejevke, sa ciljem potiskivanja ukrajinskih snaga što dalje od Donjecka, kako bi se sprečilo granatiranje prestonice DNR.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter