Izvor: Alo
29.04.2024 u 07:49
0

PRED NAMA SU IZAZOVNA VREMENA, U EVROPSKOM TEATRU: Stižu dodatne trupe sa naoružanjem

Dok lideri zemalja Zapadnog Balkana uporno ponavljaju da ne planiraju bilo kakve sukobe sa komšijama, vrhovni komandant NATO-a za Evropu, general Kristofer Kavoli sredinom meseca saopštio je odluku o slanju dodatnih snaga u BiH i na Kosovo, uključujući i tešku artiljeriju rekavši da slede “izazovna vremena, posebno u evropskom teatru”.

„Uradili smo reviziju plana i on je pokazao da nam je potrebno ne samo više snaga, već i teška artiljerija NATO-a da bude raspoređena u regionu. Trupe u Bosni i Hercegovini i snage Kfora na Kosovu moraju biti povećane radi praćenja i otkrivanja pretnji protiv njih“, rekao je general Kavoli pred senatorima SAD.

On je poručio da slede “izazovna vremena u evropskom teatru”.

NJU JE PRVO POGODIO: Ovako je Princip odgovorio nemačkom stražaru koji ga je vodio u tamnicu

„Pred nama su izazovna vremena, u najmanju ruku, u evropskom teatru. Ruski brutalni i ničim izazvani rat opustošio je Ukrajinu za više od dve godine. Ruske snage uništavaju gradove i uništavaju nevine živote u razmerama koje nisu viđene od Drugog svetskog rata. Ove zemlje stvaraju isprepletena strateška partnerstva u nastojanju da izazovu postojeći poredak. Ovo je duboko neprijateljsko nacionalnim interesima SAD“, zaključio je Kavoli.

Predsednik Saveta za strateške politike i nekadašnji ministar odbrane Srbije Dragan Šutanovac objasnio je da je od samog početka rata u Ukrajini bilo jasno da Moskva želi da se sukob “diversifikuje na više lokacija širom Evrope i Bliskog Istoka”.

“Fokus pažnje se premešta i kod nas, ali mislim da to neće izazvati sukobe i nadam se da će biti dovoljno pameti od svih onih koji odlučuju da do toga ne dođe”, izjavio je Šutanovac.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter