Izvor: Tanjug
06.08.2022 u 14:22
0

IRANSKI MINISTAR: SAD da realistično odgovore na konstruktivne predloge Irana o različitim pitanjima kako bi sporazum uspeo

Ministar inostranih poslova Irana Hosein Amirabdolahian pozvao je danas SAD da realistično odgovore na iranske predloge na indirektnim pregovorima u Beču koji imaju za cilj oživljavanje nuklearnog sporazuma Teherana sa svetskim silama iz 2015. godine, javili su iranski državni mediji.

Amirabdolahian je istakao potrebu za realnim odgovorom SAD na konstruktivne predloge Irana o različitim pitanjima kako bi sporazum uspeo, javili su iranski mediji, ne iznoseći detalje o predlozima, preneo je Rojters.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Pet stalnih članica Saveta bezbednosti UN i Nemačka su 2015. godine postigle nuklearni sporazum sa Iranom.

POSTOJI MOGUĆNOST OD NUKLEARNOG TESTIRANJA U SEVERNOJ KOREJI: Rusija apeluje da se situacija ne pogoršava i da se reaguje proporcionalno

Donald Tramp je, u vreme svog mandata na funkciji američkog predsednika, odlučio da se SAD povuku iz sporazuma, a Vašington je Teheranu uveo najoštrije sankcije do tada.

Predsednik SAD Džozef Bajden je više puta istakao da podržava ponovno pristupanje SAD nuklearnom sporazumu sa Iranom.

Od aprila 2021, Rusija, Velika Britanija, Nemačka, Kina, SAD i Francuska vode razgovore sa Iranom u Beču o oživljavanju sporazuma u njegovom originalnom obliku.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter