Izvor: Tanjug
21.09.2022 u 17:25
0

Iranski predsednik Ebrahim Raisi se zapitao u Ujedinjenim nacijama: „Da li Iran može „zaista da veruje bez garancija i uveravanja“ da će Vašington ovog puta ispuniti svoje obaveze?“

Iranski predsednik Ebrahim Raisi rekao je u obraćanju pred Generalnom skupštinom Ujedinjenih nacija da su SAD „pogazile“ nuklearni sporazum Teherana sa svetskim silama iz 2015. godine.

Raisi je drugog dana generalne debate istakao da je njegova zemlja ozbiljna kada je reč o oživljavanju tog sporazuma, ali je postavio pitanje da li može da veruje u posvećenost SAD bilo kakvom dogovoru.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

„Naša želja je samo jedno: poštovanje obaveza“, rekao je Raisi i upitao da li Iran može „zaista da veruje bez garancija i uveravanja“ da će Vašington ovog puta ispuniti svoje obaveze“.

On je osudio „jednostrano ispitivanje iranskih nuklearnih aktivnosti“, dok nuklearni programi drugih zemalja ostaju tajni, misleći, kako navodi AP, na Izrael.

Agencija podseća da se 2018. godine bivši američki predsednik Donald Tramp povukao iz sporazuma, što je dovelo do toga da Teheran vremenom odustane od svakog ograničenja usvog nuklearnog programa koje je sporazum nametao.

Zelenski optimističan:“Ne verujem da će Putin upotrebiti nuklearno oružje, mislim da mu svet neće dozvoliti da ga koristi“

Razgovori o oživljavanju nuklearnog sporazuma približavali odlučujućoj fazi.

Zvaničnici Evropske unije upozorili su da će se zatvoriti prostor za postizanje sporazuma, koji je 2015. ograničio iranski nuklearni program u zamenu ublažavanja sankcija, za koje Teheran tvrdi da nikada nije dobio.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter