Izvor: Kurir.rs
02.01.2024 u 01:10
0

IRANSKI RAZARAČ UPLOVIO U NAJOPASNIJE MORE NA SVETU: Svi sa strepnjom gledaju u Teheran

Iranski razarač Alborz uplovio je kroz moreuz Bab el Mandeb i ušao u Crveno more.

POČINJE VELIKA POMORSKA BITKA ZA UKRAJINU: London i Kijev sklapaju pakt, britanska mornarica hoće Crno more

Ne navode se razlozi zbog kojih je komanda flote Islamske Republike poslala razarač u Crveno more.

Iranski ratni brodovi „obavljaju misije u međunarodnim vodama kako bi osigurali sigurnost brodskih ruta i borili se protiv pirata“ od 1988. godine, pišu iranski mediji.

Nakon eskalacije palestinsko-izraelskog sukoba u pojasu Gaze, Huti iz jemenskog pobunjeničkog pokreta Ansar Alah, koji podržava Iran, rekli su da će izvršiti udare na Izrael i da neće dozvoliti da plovila pod izraelskom zastavom prođu kroz vode Crvenog mora dok operacija u palestinskoj enklavi ne bude zaustavljena.

Huti su od sredine novembra napali više od 20 civilnih i vojnih brodova u Crvenom moru, prema procenama Centralne komande SAD.

Kao odgovor na akcije Ansar Alaha, američke vlasti su najavile formiranje međunarodne koalicije i pripremu operacije Čuvar prosperiteta kako bi se osigurala sloboda plovidbe i zaštitili brodovi u Crvenom moru.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter