Izvor: Alo.rs
14.12.2023 u 21:35
0

ISTINA O KOJOJ NIKO NIJE SMEO DA GOVORI: „Ukrajina gubi rat iz ova dva razloga“

List „Vašington post“ objavio je nešto što o čemu donedavno američki mejnstrim mediji nisu smeli ni da pomišljaju a kamoli izgovore – Ukrajina gubi u sukobu sa Rusijom.

Za poraz Kijeva list izdvaja dva razloga – protivljenje republikanaca u Predstavničkom domu da Kijevu pošalju dodatnih 61 milijardu dolara pomoći (posle milijardi u oružju i opremi), kao i veto mađarskog premijera Viktora Orbana na pomoć EU u vrednosti od 54 milijarde dolara koja bi pomogla u plaćanju ukrajinskih računa do 2027.

OGLASIO SE PUTIN: Stigle lepe vesti, Rusi će se obradovati

Bez tih infuzija gotovine, oružja i municije, malo je verovatno da će Ukrajina uspeti da ostane čak i na razočaravajućem statusu kvo kakav je postojao tokom godine, u kojem Ukrajina nije uspela da povrati mnogo teritorije, navodi list.

Glavna prednost Vladimira Putina, objašnjava „Vašington post“, je „strateško strpljenje“ – sposobnost da sačeka da ograničena politička volja Zapada i resursi za održavanje Ukrajine „odrade svoje“ i primoraju Kijev na kapitulaciju.

To bi bio „zapanjujući udarac zapadnom prestižu i kredibilitetu“ koji je dao, kako se ispostavlja, prazno obećanje da će podržavati Ukrajinu „koliko god bude potrebno“. Posledice bi bile mnogo veće od poraza Kijeva jer bi otvorile prostor državama koje „svetske demokratije ne mogu da kontrolišu“, zaključuje list.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter