Izvor: sputniknews.com
27.04.2022 u 10:16
0

IZ PENTAGONA PORUČUJU: Retorika o nuklearnom ratu je OPASNA i BESKORISNA!

Situacija u Ukrajini neće prerasti u nuklearni sukob, izjava šefa ruske diplomatije Sergeja Lavrova na tu temu je opasna i beskorisna, poručio je šef Pentagona Lojd Ostin.

„Mislim da će se to neće dogoditi. Svi članovi međunarodne zajednice oko nas čine sve što je potrebno da do toga ne dođe. Ali Ukrajina ima pravo da se štiti i mi ćemo nastaviti to da podržavamo“, rekao je on za „Foks njuz“.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

ZAUSTAVITE VOJNI OTPOR! Nemački intelektualci uputili jasnu poruku vlastima: Prekinite isporuku oružja Ukrajini!

S tim u vezi, Ostin je prokomentarisao upozorenje Lavrova da su rizici nuklearnog rata visoki, rekavši da je „takva retorika opasna“ i „beskorisna“. Kako kaže, „treba izbegavati takve razgovore“.

„Mi smo iznova i iznova govorili da nijedna strana ne može da pobedi u nuklearnom ratu. Stoga mislim da su zveckanje oružjem i slična retorika jednostavno beskorisni“, istakao je američki ministar odbrane.

O snabdevanju Ukrajine oružjem

Istovremeno, on smatra da će, ukoliko Sjedinjene Američke Države i njihovi saveznici Ukrajini obezbede teško naoružanje, Kijev moći donekle da postigne uspeh u konfrontaciji sa Rusijom.

Ostin je podsetio da je jučerašnji sastanak ministara odbrane NATO-a u bazi Ramštajn u Nemačkoj bio „usmeren na uveravanje da možemo da snabdevamo Ukrajinu onim što joj je potrebno za uspeh u sadašnjoj borbi“.

Prema njegovim rečima, Kijevu je na početku ruske specijalne operacije bio potreban „veliki broj protivtenkovskih i protivavionskih sredstava“, jer, kako se situacija menja, tako se menjaju i potrebe.

„Biće im potrebne različite stvari kako bi imali mogućnost da povećaju borbeni potencijal. S tim u vezi, razmatramo dalekometnu artiljeriju, tenkove, oklopnu tehniku i tome slično“, dodao je šef Pentagona.

Ranije je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov izjavio da sada postoji realna opasnost od izbijanja trećeg svetskog rata. Upoređujući sadašnju situaciju sa periodom Karipske krize, ministar je primetio da je „u to vreme bilo malo pravila zapravo, pisanih pravila“. Šef ruske diplomatije je napomenuo da ne bi želeo da se ti rizici veštački naduvaju u situaciji kada su rizici veoma realni.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter