Izvor: agencije
26.11.2023 u 18:33
0

IZA KULISA PREGOVORA O PRIMIRJU, UMEŠANA I CIA: Vreme je isteklo“ jedna rečenica dovela do istorijskog dogovora Izraela i Hamasa

„Potreban nam je ovaj dogovor“, rekao je Benjamin Netanjahu koordinatoru Bele kuće za Bliski istok pre nedelju dana u Tel Avivu, prema izvorima upoznatim sa dogovorom.

AMERIKANCI NA UDARU: Pentagon priznao čak 73 napada na snage SAD poslednjih dana!

Ranije tog dana, Netanjahu i predsednik Amerike Džozef Bajden su se telefonom dogovorili da su spremni da prihvate široke konture sporazuma o oslobađanju 50 žena i dece koji su držani kao taoci.

Veliki preokret se dogodio dva dana ranije. Hamas je popustio u pružanju informacija o nekoliko desetina talaca, kao što su njihove godine, pol i nacionalnost.

Katar, koji je odigrao glavnu posredničku ulogu, nije mogao da dopre do Hamasa. Kada se grupa konačno ponovo pojavila an pregovorima, lideri Hamasa su zapretili da će prekinuti pregovore.

Izraelski ratni kabinet odobrio je sporazum nakon manjih izmena, a tekst sporazuma je Hamasu poslednji put preneo emir Katara.

Nakon što su Izraelci poslali direktora Mosada da pregovara o taocima, i Berns se aktivno uključio.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter