Izvor: Kurir.rs/Jerusalem post
07.04.2023 u 07:41
1

RAKETNO VAZDUŠNI DUELI IZRAELA I HAMASA: Rakete lete iz Gaze i juga Libana! Podignuti borbeni avioni!

Prema libanskim izveštajima, lokacije su se nalazile u blizini Al-Kulajle i izbegličkog kampa Al-Rašidija, južno od Tira.

Izraelske odbrambene snage napale su rano jutros lokacije koje pripadaju islamskom pokretu Hamas u Gazi i na jugu Libana, pošto su vojne fomracije koje pripadaju toj organizaciji u sredu i četvrtak ispalili seriju raketa na Izrael.

IZRAEL ZNAČI RAT: Deset napada na Siriju u 2023!

U noći četvrtak na petak ispaljeno je još desetine raketa samo iz zone Gaze što je bio okidač da izraelsko ratno vazduhoplovstvo pokrene vazdušne napade.

U južnom Libanu pogođene su tri mete koje pripadaju pokretu Hamas. Prema libanskim izveštajima, lokacije su se nalazile u blizini Al-Kulajle i izbegličkog kampa Al-Rašidija, južno od Tira. U napadima nije bilo povređenih.

Pokret Hamas osudio je udare u Libanu, navodeći u petak ujutro da udari „odražavaju brutalnost rukovodstva fašističke okupacije i njegovu politiku koja ugrožava bezbednost i mir u regionu kršenjem suvereniteta bratskih arapskih zemalja i svetosti islamskih i hrišćanskih svetinja, od kojih je najvažnija blagoslovena džamija Al-Aksa“.

Tokom udara, iz Gaze je ispaljeno najmanje 40 raketa ka južnom Izraelu. Jedna od raketa pala je na kuću u Sderotu, a 14 na otvorenim površinama. U raketnoj paljbi nije bilo povređenih.

U petak ujutro, stanovnici zajednica u blizini Pojasa Gaze dobili su instrukcije od Komanda fronta da ostanu u blizini skloništa do daljnjeg.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “RAKETNO VAZDUŠNI DUELI IZRAELA I HAMASA: Rakete lete iz Gaze i juga Libana! Podignuti borbeni avioni!”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter