Izvor: BSC Happy
05.04.2023 u 10:33
0

IZRAEL ZNAČI RAT: Deset napada na Siriju u 2023!

Eskalacija napada dolazi nakon što se čini da je retka infiltracija naoružanog čoveka iz Libana u Izrael i pomirenja Irana sa regionalnim rivalom Saudijskom Arabijom prošlog meseca.

To takođe dolazi u pozadini velike domaće krize u Izraelu zbog plana vlade premijera Benjamina Netanjahua da revidira pravosuđe.

Izrael, koji je obećao da će zaustaviti iransko učvršćivanje u susednoj Siriji, izveo je stotine napada na ciljeve u delovima te zemlje pod kontrolom vlade poslednjih godina — ali ih retko priznaje.

IZRAELSKA OSVETA: Nemilosrdno raketiranje Gaze!

Od početka 2023. godine, sirijski zvaničnici su Izraelu pripisali 10 napada na sirijsku teritoriju, uključujući četiri vazdušna udara u roku od pet dana od utorka.

Sjedinjene Države, najbliži saveznik Izraela, imale su nedavne sukobe sa iranskim snagama u Siriji.

Krajem marta, američke snage su uzvratile vazdušnim napadima na lokacije u Siriji koje su koristile grupe povezane sa iranskom Revolucionarnom gardom, nakon sumnje da je napad dronom povezan sa Iranom ubio američkog izvođača i ranio šest drugih Amerikanaca na severoistoku Sirije.

Zvaničnik grupe u Iraku koju podržava Iran rekao je da je u američkim udarima ubijeno sedam Iranaca.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter