Izvor: Kurir.rs
10.01.2024 u 14:33
0

HUTI SE NE SMIRUJU: Izveli masivni napad na američki brod u Crvenom moru

Jemenski Huti napali su danas velikim brojem balističkih i mornaričkih raketa i dronova američki brod u Crvenom moru za koji tvrde da obezbeđuje podršku Izraelu u ratu protiv Hamasa.

HUTI ZAPRETILI AMERICI! Pozvali sve muslimane da se suprostave „američkoj eskalaciji“

Portparol Huta Jahja Sare rekao je na konferencij za novinare da je napad „preliminarni odgovor“ na napad američkih snaga na brodove Huta u nedelju u kojem je ubijeno deset pripadnika te organizacije, prenosi Rojters.

– Pomorske i raketne snage jemenskih oružanih snaga izvele su zajedničku vojnu operaciju sa velikim brojem balističkih i pomorskih projektila i dronova, gađajući američki brod koji je pružao podršku cionističkom entitetu – rekao je Sare.

Dodao je da će oružane snage Jemena nastaviti da sprečavaju izraelske brodove i brodove koji plove ka lukama „okupirane Palestine“ da se kreću Arapskim i Crvenim morem „sve dok agresija ne prestane“, navodi Al Džazira.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter