Izvor: Alo.rs
12.01.2024 u 14:10
0

„JEL VI TO HOĆETE DA NAM OBJAVITE RAT?“: Medvedev uputio ŽESTOKU PORUKU

Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev poručio je danas da bi bilo kakvo razmeštanje britanskih trupa u Ukrajini podrazumevalo objavu rata Moskvi.

„Britanski premijer Riši Sunak stigao je u Kijev da potpiše ‘istorijski bezbednosni sporazum’. Kako bi zapadna javnost reagovala na to da se britanska delegacija našla na udaru kasetne municije u centru Kijeva, kao što se to dogodilo civilima našeg Belgoroda“, napisao je Medvedev na Telegramu.

On je dodao da se nada da ruski „večiti neprijatelji, arogantni Britanci, razumeju da će razmeštanje njihovog zvaničnoj vojnog kontingenta u Ukrajini značiti objavu rata Rusiji“.

MUKE SE NASTVALJAJU: Ukrajini treba još pola miliona regruta, muškarcima se više ne ide u rat

Sunak je danas u poseti Ukrajini, a iz njegove kancelarije je saopšteno da će Velika Britanija uputiti vojnu pomoć od 2,5 milijardi funti.

Britanski premijer će danas potpisati sporazum o bezbednosnoj saradnji sa ukrajinskim predsednikom Volodimirom Zelenskim, nakon što su se zemlje članice G7 dogovorile da Ukrajini pruže bilateralne bezbednosne garancije na prošlogodišnjem samitu NATO-a u Viljnusu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter