Izvor: RT
21.02.2024 u 10:10
0

JUNACI, AVDEJEVKU SMO UBRALI KAO JABUKU, OVO NAM JE SLEDEĆA META! GERASIMOV odlikovao HEROJE kod AVDEJEVKE i dao ovo obećanje!

Načelnik Generalštaba Oružanih snaga Rusije pohvalio je vojnike i istakao da je grad oslobođen za prilično kratko vreme, ali je tome prethodio dug period priprema

Načelnik Generalštaba Oružanih snaga Rusije, general armije Valerij Gerasimov uručio je na prvim linijama fronta ordenje vojnicima koja su se istakla prilikom oslobađanja Avdejevke, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Prvi zamenik ministra odbrane Ruske Federacije, general Gerasimov obišao je komandno mesto grupe trupa Centar u zoni Specijalne vojne operacije i uručio junacima ordenje i medalje za hrabrost, navodi se u saopštenju.

General je zahvalio najistaknutijim vojnicima za hrabrost koju su pokazali u borbi.

POBEDILI SU HITLERA, POBEDILI SU NAPOLEONA, TO JE RATNA MAŠINA: TRAMP upozorio AMERIKANCE kakva ih sudbina čeka nastave li rat protiv RUSIJE!

Gerasimov je govorio o rezultatima koje je grupa trupa Centar ostvarila u borbama i saslušao izveštaj komandanta general-pukovnika Andreja Mordvičeva o daljim akcijama na pravcu Avdejevke.

„Glavni zadatak koji je postavljen je završen, Avdejevka je oslobođena. Moram reći da je oslobođena za prilično kratko vreme, ali je tome prethodio dug period priprema“, rekao je načelnik Generalštaba.

Nakon intenzivnih borbi, grad Avdejevka, koji je bio važno uporište Ukrajinaca još od 2014. godine, konačno su oslobodile ruske snage, pri čemu su Oružane snage Ukrajine izgubile više od 1.500 ljudi.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter