Izvor: Alo.rs
14.04.2023 u 19:24
0

„KAD TO ČUJEM POMISLIM NA ČERNOBILJ“: Orban bez ustručavanja izneo crne prognoze!

"Kada to čujem pomislim na Černobilj".

Ovako je reagovao mađarski premijer Viktor Orban o razgovorima Zapada da se pošalje oružje sa osiromašenim uranijumom u Ukrajinu

„Ako čujem da neka zapadna država prebacuje Ukrajini… oružje sa osiromašenim uranijumom, pomislim na Černobilj“, rekao je Orban.

ORBAN OTVORENO PUTEM TVITERA PODRŽAO TRAMPA: „Nastavite da se borite, gospodine predsedniče – uz vas smo!“

21. marta, zamenica britanskog sekretara za odbranu Anabel Goldi rekla je da će Ujedinjeno Кraljevstvo preneti u Ukrajinu tenkove Čelendžer 2 zajedno sa oklopnim podkalibarskim granatama koje sadrže osiromašeni uranijum.

Ruski predsednik Vladimir Putin je, govoreći o inicijativi Londona , rekao da će Ruska Federacija biti prinuđena da reaguje ako kolektivni Zapad počne da koristi oružje sa nuklearnom komponentom i da je Zapad „odlučio da se bori protiv Rusije do poslednjeg Ukrajinca, a ne rečima već delima“.

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov rekao je da će se, ako se to dogodi, loše završiti po London. Zvanična predstavnica odeljenja Marija Zaharova opisala je upotrebu granata sa osiromašenim uranijumom kao manifestaciju genocida nad stanovništvom protiv kojeg se koristi takvo oružje. Upotreba uranijumske municije naneće nepopravljivu štetu zdravlju vojnog i civilnog stanovništva Ukrajine, ali je NATO spreman da ih snabdeva Кijev , rekao je ranije načelnik trupa radijacione, hemijske i biološke zaštite Oružanih snaga RF Igor Кirilov .

Odložene posledice upotrebe oružja sa osiromašenim uranijumom mogu biti veoma ozbiljne i građani Ukrajine treba da razmisle da li to žele, rekao je Dmitrij Medvedev, zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije .

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter