Izvor: RT
25.02.2024 u 13:06
7

KAKVA RAK RANA ZA NATO! RUSI upali u fabriku koksa i PRONAŠLI SKLADIŠTE MUNICIJE PAKTA – ZAPLENJENE ČAK I LETILICE! VIDEO

Među ratnom opremom, ruski vojnici su locirali kontrolne centre bespilotnih letelica pored terminala "starlink"

Prilikom pregleda fabrike koksa u Avdejevki, gde su se ranije nalazili vojnici Oružanih snaga Ukrajine, ruske trupe su otkrile kontrolne punktove bespilotnih letelica pored terminala za satelitsku komunikaciju „starlink“, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Naime, ruska vojska ušla je na teritoriju fabrike, koja se smatra najvećom te vrste u Evropi, i preciznim i koordinisanim akcijama pronašla ukrajinske položaje, eliminisala ih i podigla rusku zastavu na krov objekata.

„Tokom operacije ruska strana nije pretrpela nikakve gubitke“, saopštilo je Ministarstvo.

Pronađeno je i na desetine protivtenkovskih bacača granata koje proizvode zemlje NATO-a, zajedno sa njihovom municijom, kao i ručne bombe, automatsko oružje, patrone i suvi obroci.

„Sve su to napustili ukrajinski vojnici koji su panično pobegli iz fabrike pod pritiskom ruskih trupa“, zaključili su u Ministarstvu.

Avdejevku, koja se nalazi oko 10 kilometara severozapadno od Donjecka, ruske snage su potpuno oslobodile od ukrajinskih vojnika.

Pod neprekidnom vatrom ruske artiljerije, samo deo ukrajinskih formacija uspeo je da napusti to područje u raštrkanim grupama, ostavljajući za sobom oružje, municiju i vojnu opremu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

7 thoughts on “KAKVA RAK RANA ZA NATO! RUSI upali u fabriku koksa i PRONAŠLI SKLADIŠTE MUNICIJE PAKTA – ZAPLENJENE ČAK I LETILICE! VIDEO”

  1. Bravo braco Rusi. Udrite samo udrite te Ukrainske naciste. Rassssturaj, melji,unistavaj,kidaj. Idemo do Dnjepra. Uzimamo Odesu i idemo do Pridnestovlja 🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺

    15
    0
    Odgovori
  2. Bravo za Rusiju iako se znalo unapred da ce ona biti pobednik.
    Kada zavrsi ovaj rat Rusi treba da unesu istorisku istinu o 2 svetskom ratu,i svu istinu i samo istinu.
    1 svetski rat,do Rimskoga carstva i pre pre…
    ISTINA JE JEDNA !

    2
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter