Izvor: Alo.rs
24.07.2023 u 16:27
0

KINA NAJAVILA ČITAV NIZ MERA: Jača ekonomiju

Kina pojačava mere usmerene na jačanje svoje ekonomije uoči ključnog sastanka Politbiroa ove nedelje na kojem će se razmotriti ekonomski učinak zemlje u prvoj polovini godine.

Prošle nedelje kineske vlasti su najavile niz obećanja usmerenih na određene sektore ili na uveravanje privatnih i stranih investitora u povoljnije investiciono okruženje, ali to su uglavnom bile široke mere, sa nekim nedostatkom konkretnih detalja. Kineski lideri su takođe signalizirali poslednjih nedelja da će verovatno biti usmereniji u svojoj politici.

Evo nekih od ključnih mera koje je kineska vlada objavila poslednjih nedelja:

Kineska agencija za ekonomsko planiranje objavila je u ponedeljak niz mera za promovisanje privatnih investicija i oporavak kineske ekonomije.

Ovo je usledilo nakon retkog zajedničkog obećanja u sredu, između kineske vlade i Komunističke partije, koje su obećale da će privatne kompanije tretirati isto kao i državna preduzeća. Peking se takođe obavezao da će osigurati pravičan tretman u oblastima u rasponu od intelektualne svojine i prava na zemljište do finansiranja i ponude radne snage.

KINA „ne doliva ulje na vatru“ u UKRAJINI, kao NATO

U saopštenju od 17 tačaka od ponedeljka, Nacionalna komisija za razvoj i reformu obećala je da će privući više privatnog kapitala da učestvuje u izgradnji velikih nacionalnih projekata i ključnih projekata u lancu snabdevanja industrijskog lanca.

NDRC je rekao da će podržati privatne investicije u sektorima — kao što su transport, zaštita vode, čista energija, nova infrastruktura, napredna proizvodnja i moderni poljoprivredni objekti.

Agencija takođe podstiče privatne investicione projekte za izdavanje fondova za ulaganja u nekretnine (REITS) u sektoru infrastrukture kako bi se promovisala diversifikacija imovine i dalje prošireni kanali ulaganja i finansiranja privatnih investicija.

Poslovno raspoloženje se generalno pogoršalo usled slabog ekonomskog rasta nakon što je početni oporavak Kine i kineske ekonomije nakon njenog izlaska iz kovida oslabio.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter