Izvor: TANJUG
07.04.2022 u 16:46
0

KOMENTARI LAVROVA O MIROVNOM SPORAZUMU „ČISTA PROPAGANDA“: Podoljak istakao da Moskva skreće pažnju sa događaja u Buči

Ukrajinski pregovarač Mihajlo Podoljak odbacio je danas komentare ruskog ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova, koji sugerišu da je Kijev izašao sa nacrtom mirovnog sporazuma koji odstupa od predloga o kojima su se obe strane prethodno složile.

Podoljak je u pisanoj izjavi saopštio Rojtersu da Lavrov nije direktno uključen u pregovore i da njegove izjave imaju „čisto propagandni značaj“.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Ukrajinski zvaničnik je naveo da Moskva time želi da skrene pažnju sa događaja u gradu Buča, gde su po tvrdnjama Ukrajine ruske trupe ubijale civile.

On je kazao i da u tom kontekstu treba posmatrati svaku izjavu ruske strane, navodi Rojters.

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov izjavio je danas da je Kijev Moskvi predstavio nacrt mirovnog sporazuma koji sadrži „neprihvatljive elemente“, ali da će Rusija ipak nastaviti razgovore i vršiti pritisak da obezbedi sopstvene zahteve.

On je saopštio da je Kijev 6. aprila predstavio svoje nacrte sporazuma, koji predstavljaju odstupanje od predloga koji su izneti na sastanku delegacija u Istanbulu 29. marta.

Ruski ministar je rekao da bi Ukrajina mogla da postavi dodatne uslove u razgovorima i da Moskva smatra da bi to bilo neprihvatljivo, preneo je TAS S.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter