Izvor: kurir.rs
24.08.2023 u 07:51
0

KONVOJI VAGNEROVIH BORACA NAPUŠTAJU BELORUSIJU I IDU KA RUSIJI: Oglasili se i poručili: Reći ćemo samo jedno – krećemo

Na pojedinim profilima na društvenim mrežama koji se povezuju sa Vagnerom, pojavili su se navodi da će Vagnerovi borci ponovo krenuti na Moskvu. Iako za sada nema ni jedne potvrde da se to zaista dešava, snimci se ubrzano dele. Jedan takav objavio je i savetnik ukrajinskog predsednika.

Nakon što su „Vagner“ i Kremlj potvrdili da je Jevgenij Prigožin poginuo u avionskoj nesreći kod Moskve, ukrajinski Nacionalni centar otpora saopštio je da konvoji Vagnerovih boraca napuštaju Belorusiju i kreću ka Rusiji. Izvori u Belorusiji kažu da su neki od Vagnerovih baznih kampova već demontirani tokom noći u sredu na četvrtak i da su pripadnici privatne vojne grupe formirali konvoje za napuštanje zemlje.

– Konvoji verovatno idu ka granici sa Rusijom – saopštio je Centar.

Prema izvorima Centra u Belorusiji, beloruska vlada nije odobrila povlačenje grupe plaćenika. Beloruske specijalne službe navodno pokušavaju da presretnu konvoje na granici.


Vest je preneo i Bi-Bi-Si, uz napomenu da još nema zvanične potvrde. Dodaje se da su sve mobilne mreže u blizini kampova u prekidu.

Podsetimo, šef Vagnera Jevgenij Prigožin i njegov istaknuti komandant Dmitrij Utkin bili su među putnicima u avionu koji se srušio u Rusiji, saopštila je ruska vladina agencija za vazduhoplovstvo i dodala da niko od putnika nije preživeo.

Ranije je ruska agencija civilnog vazduhoplovstva Rosavijacija saopštila samo da se Prigožin nalazi na spisku putnika oborenog aviona.

Ali kasno u sredu, agencija je dala imena svih sedam putnika i tri člana posade za koje se sada zna da su bili u avionu Embraer koji se srušio u blizini Moskve u sredu.

Međutim, ni Rozavijacija ni bilo koji drugi ruski zvaničnik još nisu nedvosmisleno rekli da je Prigožin ubijen. Još uvek nema zvanične reakcije ruskih vlasti o nesreći.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter