Izvor: Kurir
12.04.2024 u 13:51
0

KORAK, PO KORAK DO PAKLA: Uznemirujuća simulacija otkrila kako bi izgledao apokaliptični sukob Irana i Izraela (VIDEO)

Uznemirujuća simulacija rata otkriva da bi apokaliptična bitka između Irana i Izraela brzo prerasla u nuklearni sukob i verovatno izazvala treći svetski rat!

Zastrašujuća ratna igra, koju su osmislili vojni i bezbednosni stručnjaci, predviđa scenario korak po korak, a sve bi počelo konvencionalnim raketnim udarima koji bi samo izazvali dodatni bes u obe zemlje.

KONVENCIONALNI RAT

Simulacija rata predviđa da Izrael i Iran na početku ciljaju samo ključne vojne ciljeve. Iran počinje da pričvršćuje nuklearne bojeve glave na svoje moćne rakete i to navodi Izrael da lansira američke rakete dugog dometa na iranska nuklearna i raketna mesta.

Iranski saveznici zatim pokreću talas razornih udara na Izrael koji odgovara napadom na proksi žarišta. Teheran potom gađa izraelske nuklearne i vladine odbrambene centre u glavnom gradu Tel Avivu i momentalno se povlači iz Ugovora o neširenju nuklearnog oružja. Time označava prelazak sa konvencionalnog na nuklearni rat.

NUKLEARNI PAKAO

Izrael traži pomoć od SAD koje, međutim, ne odobravaju zajednički napad na Iran i poručuju jevrejskoj državi da odustane od borbi iz straha od nuklearne eskalacije.

Izraelski premijer odlučuje da je nuklearno oružje jedina opcija i baca atomsku bombu u udaljenom delu Irana. Izrael takođe pokreće sajber napade šaljući Iranu poruku da se povuče. Teheran, međutim odbija da se povinuje volji Izraela. Umesto toga SAD se nameću kako bi pozvale Izrael da odstupi.

Tel Aviv, sada već očajan, odlučuje da lansira zastrašujućih 50 komada nuklearnog oružja protiv 25 iranskih vojnih ciljeva kako bi osakatio snage Teherana. Iran pokreće sopstveni nuklearni napad na izraelsku vazdušnu bazu u kojoj radi američka vojska. Simulacija ratne igre se završava sa nuklearnim bombama koje lete u oba smera.

Simulaciju su pripremili Obrazovni centar o politici neširenja uz pomoć američkih političara, stručnjaka za Bliski istok, vojnog osoblja, bezbednosnih analitičara… Tim je prošle godine predviđao događaje u ratu između Izraela i Irana 2027. godine.

IRAN NA KORAK DO ATOMSKE BOMBE

Iran je dom nekoliko nuklearnih lokacija uključujući elektrane, rudnike uranijuma, istraživačke reaktore… Mnoga od njegovih nuklearnih čvorišta su zakopana u tajnim podzemnim bunkerima i fabrikama i skrivena od Zapada u Velikoj slanoj pustinji.

Teheran ubrzano povećava svoje zalihe obogaćenog uranijuma koji je ključan sastojak za nuklearnu bombu. Stručnjaci su ranije upozorili da bi Iran mogao da iskuje nuklearno oružje za tren oka .

Smatra se da Izrael poseduje nuklearno oružje od šezdesetih, međutim, nikada to nije zvanično potvrdio, a nije ni potpisao međunarodni sporazum o neširenju nuklearnog oružja.

Prethodne procene sugerišu da Tel Aviv poseduje između 80 i 400 nuklearnih bojevih glava, ali bi sada ta cifra mogla biti veća.

Izrael, podsetimo, očekuje direktan napad Irana na južni ili severni deo zemlje u narednih 24 do 48 sati, objavio je u petak Volstrit džornal, pozivajući se na dobro obavešteni izvor.

Teheran je obećao da će se osvetiti Izraelu zbog vazdušnog napada na iranski diplomatski kompleks u sirijskom glavnom gradu Damasku. U vazdušnom napadu poginulo je sedam pripadnika Кorpusa garde islamske revolucionarne revolucije.

Među njima su bila i dva vrhovna komandanta.

iframe width=“560″ height=“315″ src=“https://www.youtube.com/embed/dFmfAe4dVv8?si=7JK_v5y1kk7o5Gc_“ title=“YouTube video player“ frameborder=“0″ allow=“accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture; web-share“ referrerpolicy=“strict-origin-when-cross-origin“ allowfullscreen>

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter