Izvor: t portal.hr
12.04.2024 u 13:37
0

AMERIČKI GENERAL UPOZORIO: Ne zavaravajte se ruske snage su snažnije nego na početku rata u UKRAJINI!

Oružane snage Rusije nisu se smanjile tokom rata u Ukrajini, već su se povećale, rekao je u sredu visoki američki general

„Ruska vojska je sada 15 odsto veća nego što je bila kada je izvršila invaziju na Ukrajinu“, rekao je general američke vojske Kristofer Kavoli, vrhovni komandant NATO-a u Evropi, na saslušanju pred Komitetom za oružane snage Predstavničkog doma SAD Kongresu, prenosi Business Insider.

AFRIKA U SVE SNAŽNIJEM „ZAGRLJAJU“ RUSIJE: Niger prekinuo veze s Francuzima, umesto njih stigli ruski vojni instruktori i avion pun opreme

„Prošle godine Rusija je povećala broj svojih vojnika sa 360.000 na 470.000“, nastavio je Kavoli, dodajući da je povećanje rezultat podizanja starosne granice za regrutaciju sa 27 na 30 godina. To je, rekao je Kavoli, značilo da bi mogla da poveća ‘bazu raspoloživih regruta za dva miliona u godinama koje dolaze’.
Ukratko, Rusija je na putu da komanduje najvećom vojskom na kontinentu. Bez obzira na ishod rata u Ukrajini, Rusija će biti veća, smrtonosnija i ljutija na Zapad nego kada je izvršila invaziju“, rekao je Kavoli u svom uvodnom obraćanju Kongresu. On nije prvi američki zvaničnik koji je istakao pretnju koju predstavlja jačanje ruskih snaga. Prošle nedelje, zamenik državnog sekretara Kurt Kembel rekao je da je zemlja „skoro u potpunosti“ obnovila svoju vojsku nakon što je pretrpela velike gubitke u Ukrajini.

„Njegove novootkrivene sposobnosti predstavljaju dugoročni izazov stabilnosti u Evropi i prete saveznicima u NATO-u“, rekao je Kembel učesnicima dijaloga 3. aprila koji je organizovao Centar za novu američku bezbednost, istraživački centar sa sedištem u Vašingtonu. Kavoli i Kembelova upozorenja o pojačanoj ruskoj vojsci dolaze u jeku slabljenja američke podrške ratu u Ukrajini. Republikanci su više puta blokirali pokušaje Bajdenove administracije da pošalje pomoć Ukrajini. Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski izjavio je u nedelju da će njegova zemlja „izgubiti rat“ bez dodatne podrške SAD.

„Ako ne nastavimo da podržavamo Ukrajinu, ona će ostati bez artiljerijskih granata i protivvazdušnih projektila u prilično kratkom vremenskom periodu. Na osnovu mog iskustva od 37 i više godina u američkoj vojsci, ako jedna strana može da puca, a druga ne može da uzvrati, strana koja ne može da uzvrati – gubi“, rekao je general Kavoli.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter