Izvor: index.hr
12.04.2024 u 13:33
0

AFRIKA U SVE SNAŽNIJEM „ZAGRLJAJU“ RUSIJE: Niger prekinuo veze s Francuzima, umesto njih stigli ruski vojni instruktori i avion pun opreme

Ruski vojni instruktori stigli su u sredu u Niger, u avionu sa vojnom opremom, objavila je nigerska državna televizija RTN, pozivajući se na sporazum između hunte i ruskog predsednika Vladimira Putina o jačanju saradnje.

RTN je emitovala snimak vojnog teretnog aviona koji istovara opremu dok ljudi u uniformama stoje po strani.

„Ovde smo kako bismo uvežbavali nigersku vojsku i razvijali vojnu saradnju između Rusije i Nigera“, rekao je muškarac u maskirnoj uniformi, za kog RTN tvrdi da je jedan od instruktora.

Hunta preuzela vlast državnim udarom

RTN navodi i da je Rusija pristala da instalira protivvazdušni sastav u Nigeru.

Odnosi te zapadnoafričke zemlje s Rusijom u centru su pažnje otkako je hunta preuzela vlast državnim udarom prošle godine i prekinula dugogodišnje vojne i diplomatske veze s Francuskom, prenosi hrvatski Index.

To je podstaklo nagađanja da će produbiti sigurnosne veze s Rusijom poput susednih Malija i Burkine Faso.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter