Izvor: ALo.rs
12.04.2024 u 13:14
0

IZA KULISA STVARI SU DRUGAČIJE: Sijarto upozorio da će Mađarska prekinuti „LICEMERNU POLITIKU I POSTAVITI TEMELEJ ISKRENOSTI“

Kredibilitet politike Evropske unije (EU) o proširenju je poljuljan razvlačenjem integracionog procesa prijema zemalja Zapadnog Balkana, rekao je danas ministar spoljnih poslova Mađarske Peter Sijarto, dodajući da je u interesu EU da integriše zemlje regiona u svoje okvire što pre.

Na zajedničkoj konferenciji za novinare sa ministarkom evropskih poslova Crne Gore, Maidom Gorčević, Sijarto je naglasio da su izbori u Evropskom parlamentu otvorili put za „desničarske, mirovne, suverenističke“ promene u političkom pravcu koji se naziva „zdravim razumom“ u evropskim političkim debatama, dok bi EU mogla da reši dugotrajne izazove i integriše „ambiciozne i brzo-razvijajuće“ države Zapadnog Balkana, preneo je MTI.

Danas, dodao je, Evropskoj uniji je potreban Zapadni Balkan više nego što Balkanu treba EU.

Dok, s jedne strane, brojne EU članice javno podržavaju proširenje, kaže Sijarto, iza kulisa stvari su drugačije, naglašavajući da će Mađarska, tokom svog predsedavanja Evropskim savetom u drugoj polovini ove godine, promeniti ovu „licemernu politiku i postaviti je na temelje iskrenosti“.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter