Izvor:
16.04.2024 u 19:15
0

SLOVAČKA ODBILA DA PRIMENI PRAVILA EU: Nastavak napetosti po pitanju migracija

„Nedvosmisleno kažemo da ne možete narediti zemlji da mora primiti, u slučaju Slovačke, do 300 migranata o kojima ne znate ništa, ili platiti 20.000 evra za svakoga“, rekao je Fico na konferenciji za novinare, prenosi Hina.

 

„To nije solidarnost, to je diktat“, kazao je Fico, dodajući da će njegova stranka Smer i slovačka vladajuća koalicija glasati protiv sličnih zakona u nacionalnom parlamentu.

Da bi stupio na snagu u čitavoj EU, sporazum moraju potvrditi države članice, koje bi potom imale dve godine da počnu sa njegovom primenom.

Prethodno je Poljska odbacila pravila za raspodelu izbeglica i migranata koji ulaze u članice EU mimo redovnih graničnih prelaza, a isto je uradila i Mađarska.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter