Izvor: beta
02.09.2023 u 11:57
0

KREMLJ SAOPŠTIO: Oborena tri ukrajinska drona, pokušan napad na Krimski most

Ruska protivvazdušna odbrana oborila je tri ukrajinska drona u pokušaju napada na Krimski (Kerčki) most, koji je sada privremeno zatvoren, po treći put za manje od godinu dana, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane Rusije.

Pomorska bespilotna letelica uništena je kasno sinoć, a dve jutros, navodi se u saopštenju. Kjjučna ruta snabdevanja snaga Kremlja u ratu sa Ukrajinom, Kerčki most se više puta našao na udaru

Dve ukrajinske bespilotne letelice presretnute su i u ruskoj oblasti Belgorod na granici sa Ukrajinom, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane. Jedna žena je povređena danas tokom napada na selo u Kurskoj oblasti, blizu granice sa Ukrajinom, rekao je regionalni guverner Roman Starovolt.

Naime, Kijev je svoj prethodni napad na Krimski most izveo 12. avgusta, kada je pokušao da udari sa dve konvertovane rakete S-200. Ruski PVO sistemi su oborili obe rakete, žrtava i štete nije bilo, navelo je rusko Ministarstvo odbrane.

U julu je, ukrajinski napad dronom na Krimski most oštetio deo kolovoza i ubio bračni par iz Rusije, ranivši njihovu ćerku. Predsednik Vladimir Putin nazvao je napad brutalnim i besmislenim iz vojne perspektive jer se infrastruktura više ne koristi za transport borbene opreme.

Kao odgovor na incident, Moskva je intenzivirala raketne udare na ukrajinske vojne objekte u Odesi, uključujući one koji se koriste za proizvodnju i skladištenje pomorskih dronova.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter