Izvor: Informer
15.04.2024 u 08:53
1

LUĐI SMO NEGO ŠTO MISLITE: Poruka iz Irana uzdrmala svet-NE ZAUSTAVLJAMO SE

Iranska poruka je bila jasna: luđi smo nego što mislite i spremni smo da izdržimo posledice rata ako bude potrebno, rekao je za "Fajnenšel tajms" izvor blizak vlasti u Teheranu.

Napadi na Izrael trebalo bi da „posluže kao sredstvo odvraćanja i signal SAD i Izraelu da je bilo dosta“, dodao je izvor povodom iranskog napada na Izrael proteklog vikenda.

Odluka da se pokrene direktan napad na Izrael je značajno političko kockanje za vrhovnog vođu ajatolaha Alija Hamneija, koji je tradicionalno vodio politiku „strateškog strpljenja“ u odgovoru na neprijatelje kao što su SAD i Izrael.

Ahmad Dastmalčijan, bivši iranski ambasador u Libanu, rekao je da je napad na Izrael „otvorio novo poglavlje u iranskoj odbrambenoj politici“ i da predstavlja „promenu paradigme sa strateškog strpljenja na višeslojnu odbranu“.

Taj napad je pokrenut u znak odmazde za napad na iranski konzulat u Damasku za koji Teheran krivi Izrael.

Sa druge strane, Izrael je izvršio niz napada na iranske ciljeve u Siriji od početka rata u Pojasu Gaze.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “LUĐI SMO NEGO ŠTO MISLITE: Poruka iz Irana uzdrmala svet-NE ZAUSTAVLJAMO SE”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter