Izvor: Informer
15.04.2024 u 08:42
3

SVET NA IVICI! RAZORNI KONFLIKT PUNIH RAZMERA: Stiglo dramatično upozorenje sa vrha

Generalni sekretar UN Antonio Gutereš upozorio je da se Bliski istok nalazi „na ivici“ sukoba punih razmera i pozvao sve aktere na maksimalnu uzdržanost.

– Bliski istok je na ivici. Žitelji tog regiona suočavaju se sa realnom opasnošću od razornog konflikta punih razmera. Sada je vreme za deeskalaciju – rekao je Gutereš na hitnoj sednici Saveta bezbednosti UN povodom iranskog napada na Izrael, prenosi Rojters.

On je istakao da međunarodna zajednica ima zajedničku odgovornost za obezbeđivanje momentalnog prekida vatre u Pojasu Gaze.

– Imamo zajedničku odgovornost da obezbedimo trenutni humanitarni prekid vatre u Gazi, bezuslovno oslobađanje svih talaca i nesmetanu isporuku humanitarne pomoći – rekao je Gutereš.

On je ukazao i na zajedničku odgovornost za okončanje nasilja na okupiranoj Zapadnoj obali i obnavljanje bezbedne plovidbe u Crvenom moru.

– Imamo zajedničku odgovornost da radimo za mir. Ni region ni svet ne mogu sebi da priušte nove ratove – naglasio je on.

Sednica Saveta bezbednosti UN održana je na zahtev Izraela, nakon što je u noći između subote i nedelje Iran lansirao više stotina dronova i projektila ka Izraelu u znak odmazde zbog izraelskog napada diplomatsku misiju Irana u Damasku.

 

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

3 thoughts on “SVET NA IVICI! RAZORNI KONFLIKT PUNIH RAZMERA: Stiglo dramatično upozorenje sa vrha”

  1. Ako niste znali Guterešu svi bivši i sadašnji na radu u UN su odgovorni za ovo stanje po Zemaljskoj kugli i svi bi trebali krivično da odgovaraju .

    0
    0
    Odgovori
  2. Ako ne radite svoj posao čemu postojanje takve institucije ….zašto još postojite i bez vas će se raditi ove stvari a i sa vama koliko se vidi ?.

    0
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter