Izvor: Happy BSC
28.02.2024 u 08:54
1

ZAHAROVA REAGOVALA NA MAKRONOV POZIV NA RAT! Ono što je rekla o njemu je ŠOKIRALO svet

Prema njegovim rečima, lideri zapadnih zemalja su razgovarali o mogućnosti slanja trupa u Ukrajinu, ali još nije postignut konsenzus

Ni sami saveznici Francuske nisu razumeli i nisu podržali izjavu predsednika Emanuela Makrona o mogućem slanju trupa u Ukrajinu, izjavila je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova na radiju Sputnjik, prenose RIA novosti.

– Ova izjava izazvala je šok među njegovim drugovima, partnerima u NATO-u. Odmah za par sati dat je niz izjava najvišeg rukovodstva NATO zemalja, lidera, ministara inostranih poslova, ministara odbrane koji su se ogradili od ove Makronove izjave. Oni sami ne planiraju ovako nešto – rekla je Zaharova.

Prema njenoj oceni, „niko nije razumeo – sada govorim o njegovim sopstvenim partnerima, prijateljima, saveznicima“ zašto je Makron dao takvu izjavu.

– U kontekstu pauze u finansijskoj (pomoći Kijevu – prim.aut.) Vašingtona, Makron je pružio neku vrstu informativne i političke pomoći Beloj kući, kako bi uložio bar nešto u podršku kijevskom režimu – rekla je Zaharova.

Ranije je francuski predsednik Emanuel Makron izjavio da se EU složila da stvori „devetu koaliciju za duboke udare“ – snabdevajući Ukrajinu raketama srednjeg i dugog dometa. On je takođe rekao da će Francuska učiniti sve da spreči Rusiju da „pobedi u ovom ratu“. Prema njegovim rečima, lideri zapadnih zemalja su razgovarali o mogućnosti slanja trupa u Ukrajinu, ali još nije postignut konsenzus. Kasnije, francuski premijer Gabrijel Atal takođe nije isključio slanje vojnog osoblja u Ukrajinu i dodao da Pariz „neće moći da se pomiri” sa pobedom Rusije.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “ZAHAROVA REAGOVALA NA MAKRONOV POZIV NA RAT! Ono što je rekla o njemu je ŠOKIRALO svet”

  1. Umesto da tzv zapad a u okviru njega Francuska rade na sebi, da poprave sve gde su do sada grešili (jedna od stvari je nezakonito bombardovanje Srbije i nezakonito samim tim priznavanje lažne države na tlu Srbije) oni i dalje isto rade i ne samo isto već i još gore bi da rade i ne samo oni već svi ti slični grešnici .
    Samo da Rusija ne doživi iznenadjenje .

    7
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter