Izvor: Alo.rs
03.02.2024 u 22:42
0

MASK ZAGRMEO NA BAJDENA: Američki milijarder poslao OŠTRU PORUKU

Američki predsednik se nada da će iskoristiti migrante da obezbedi sebi podršku na predstojećim izborima, poručio je američki milijarder Ilon Mask.

Za američkog predsednika Džozefa Bajdena, korisno je da što više ilegalnih imigranata uđe u zemlju, naveo je američki milijarder Ilon Mask, vlasnik Iksa (bivši Tviter).

„Bajdenova strategija je veoma jednostavna. Kao prvo, uvesti što više ilegalaca u zemlju, a drugo, legalizovati ih da bi se stvorila trajna većina – jednopartijska država. Zato oni promovišu toliko ilegalne imigracije. Jednostavno, ali efikasno“, napisao je Mask na Iksu.

Do Maskovog komentara dolazi usred tenzija, koje su se rasplamsale u januaru, između države Teksas koju predvode republikanci i demokratske savezne vlade SAD, zbog različitih pristupa imigracionoj politici na granici SAD i Meksika.

Mask je ranije kritikovao američke političare, tvrdeći da im je „100 puta više stalo“ do ukrajinske granice nego do granica SAD.

Teksas koji deli granicu sa Meksikom dugačku gotovo 2.000 km, rasporedio je svoju Nacionalnu gardu na sporno područje još 2021. u sklopu operacije „Usamljena zvezda“ i počeo sa izgradnjom ograde opremljene bodljikavom žicom na glavnim prelazima.

Teksaške vlasti su odbile da to učine i nastavile su sa raspoređivanjem svojih trupa i gradnjom dodatnih prepreka, u čemu ih je podržalo 25 guvernera iz Republikanske stranke, a neki od njih obavezali su se da će poslati sopstvene snage kako bi im pomogle u zaštiti granice.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter