Izvor: Kurir.rs
03.02.2024 u 22:30
1

ZELENSKI ĆE DOBITI ULTIMATUM: Ogroman deo vojske na strani Zalužnog

Predsednik Ukrajine Volodimir ladimir Zelenski biće prinuđen da podnese ostavku u slučaju da pokuša da odstrani glavnokomandujućeg ukrajinske vojske Valerija Zalužnog od njegove dužnosti, tvrdi Oleg Soskin, bivši savetnik nekadašnjeg ukrajinskog predsednika Leonida Kučme.

Kako kaže, ogroman deo ukrajinske vojske, čak i ceo Generalštab je na strani Zalužnog, te će oni postaviti Zelenskom ultimatum – ili da odustane od te ideje ili da sam podnese ostavku.

Soskin takođe smatra i da kijevski režim neće moći da postavi vojno rukovodstvo koje bi bilo u stanju da preuzme potpunu kontrolu nad svim delovima fronta, te podseća da nijedno do sada postavljenje Zelenskog unutar vojnog vrha nije bilo uspešno.

Prema poslednjim informacijama, vlasti u Kijevu su obavestile Belu kuću da je Zelenski odlučio da smeni glavnokomandujućeg Oružanih snaga Ukrajine Valerija Zalužnog.

Tu informaciju je saopštio „Vašington post“ pozivajući se na sopstvene izvore, a u članku su naveli da zvaničnici Bele kuće nisu podržale tu odluku, ali se nisu ni suprotstavili.

Šta je do sada poznato?

Kako je pisao britanski list Fajnenšnal tajms, pozivajući se na izvore, Zelenski i Zalužni su se sreli 29. januara. Ukrajinski predsednik je predložio Zalužnom da posle ostavke dobije mesto savetnika.

Ekonomist tvrdi da je generalu ponuđeno mesto sekretara Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu Ukrajine (SNBO), ali da je on odbio. Prema izvorima lista Njujork tajms, odlučeno je da se pauzira tema o otkazu zbog toga što su informacije procurele u medije.

Nakon toga, glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine Valerij Zalužni, o čijoj smeni već duže vreme spekulišu mediji, napisao je kolumnu za „Si-En-En“ u kojoj govori o stanju u zoni sukoba, kritikuje regulatorne okvire i vojno-industrijske mogućnosti Ukrajine, a takođe priznaje prednost Rusije u mnogim sferama.

Prema informaciji Si-En-En-a, ukaz o smeni Zalužnog očekuje se do kraja nedelje.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “ZELENSKI ĆE DOBITI ULTIMATUM: Ogroman deo vojske na strani Zalužnog”

  1. Ovo je plan CIA Toboze sukob sa Zelenskim.Zelenski ce dati ostavku ,otici u Ameriku,ziveti mirno kao Hitler u Argentini i izbeci sud naroda Ukrajine

    0
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter