Izvor: BSC Happy
01.04.2023 u 18:13
0

„MOĆI ĆEMO DA RATUJEMO TEK 2030!“: Nemački ministar odbrane razočarao naciju!

Nemačka vojska ne može u potpunosti da popuni postojeće praznine do 2030. godine, rekao je ministar odbrane Boris Pistorijus, dok Berlin nastoji da obnovi svoje oružane snage nakon ruske invazije na Ukrajinu nakon decenija zanemarivanja.

 – Svi znamo da se postojeće praznine ne mogu potpuno zatvoriti do 2030. godine… Biće potrebne godine. Svi su toga svesni – rekao je Pistorijus.

Već istrošen decenijama nedovoljnog ulaganja od kraja Hladnog rata, Bundesver je u još gorem stanju nego pre godinu dana s obzirom da oružje i municija donirana Ukrajini uglavnom još uvek nisu zamenjeni, kažu stručnjaci.

TEROR ZELENSKOG: Udara sankcije u sopstvenoj državi!

Pistorijus je odbio dalju isporuku oružja Ukrajini iz zaliha Bundesvera mimo najavljenih obaveza.

 – Iskreno rečeno, kao i druge nacije, imamo ograničen inventar. Kao savezni ministar odbrane, ne mogu sve odati –  rekao je on. 

Ministar, koji je imenovan ranije ove godine, rekao je da mu je najveći prioritet povećanje budžeta za odbranu kako bi se dostigao cilj potrošnje NATO-a od 2% nacionalne proizvodnje, sa trenutno oko 1,5%.

 – Ako se to onda pokrene na kraju (zakonodavnog) perioda, onda bih bio zadovoljan –  dodao je on.

„UKRAJINSKI NAPADI ĆE BACITI MOSKVU NA KOLENA“: Vašington procenjuje!

Nemačka takođe planira pomorsku misiju u Indo-pacifičkom regionu sledeće godine i intenzivira svoje partnerstvo sa ključnim zemljama u regionu, kao što su Japan, Australija, Indija, Indonezija, Južna Koreja i Singapur, rekao je on, rekavši da je sloboda kretanja Evrope u morima je bilo „previše izazvano“.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter