Izvor: BSC Happy
22.02.2023 u 07:30
0

TI DOKUMENTI SU PARAVAN ZA PRIPREMU UKRAJINE ZA RAT: Peskov saopštio da neće objaviti transkript razgovora Normandijske četvorke

Peskov je naglasio da niko od lidera Normandijske četvorke „nije otkrio nikakve detalje“.

Kremlj neće objaviti transkript razgovora Normandijske četvorke (Rusija, Nemačka, Ukrajina i Francuska), održanih iza zatvorenih vrata tokom pripreme sporazuma Minsk 2, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov u intervjuu za TASS.

– To skoro nikada nismo radili, a ne planiramo ni sada – rekao je on na pitanje da li transkript razgovora tadašnje nemačke kancelarke Angele Merkel, bivšeg francuskog predsednika Fransoa Olanda, bivšeg ukrajinskog predsednika Petra Porošenka i ruskog Predsednik Vladimir Putin treba da bude objavljen.

On je naglasio da niko od lidera Normandijske četvorke „nije otkrio nikakve detalje“.

– Merkelova, Oland i Porošenko su jednostavno rekli da nisu ozbiljni u vezi sa tim dokumentima i da su ti dokumenti paravan za pripremu Ukrajine za rat na najbolji mogući način. To je sve – istakao je Peskov.

MOSKVA PRED USVAJANJEM VAŽANOG DOKUMENTA Novi spoljnopolitički koncept Rusije biće objavljen narednih dana!

Vruća linija Vašington-Moskva stvorena je nakon Kubanske raketne krize za hitne razgovore između lidera SSSR-a i Sjedinjenih Američkih Država, koja je počela sa radom 30. avgusta 1963. godine.

Tokom Hladnog rata, linija je pravilno korišćena za hitne slučajeve, ali su poslednjih godina predsednici Rusije i SAD komunicirali direktno telefonom kada je to bilo potrebno.

U 2016. godini , mediji su izvestili da je vršilac dužnosti predsednika SAD Barak Obama navodno koristio „crveni telefon“ da razgovara o situaciji sa sajber mešanjem u američke izbore.

Međutim, Kremlj je to demantovao uz objašnjenje da je razgovor vođen redovnom zatvorenom linijom.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter