Izvor: BSC HAPPY
21.02.2023 u 18:19
0

MOSKVA PRED USVAJANJEM VAŽANOG DOKUMENTA Novi spoljnopolitički koncept Rusije biće objavljen narednih dana!

Novi spoljnopolitički koncept Rusije biće objavljen narednih dana, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

„U narednih nekoliko dana“, rekao je on, odgovarajući na pitanje da li će dokument biti objavljen na dan obraćanja ruskog predsednika Saveznoj skupštini o stanju nacije ili u narednih nekoliko dana.

U januaru 2022. godine nacrt nove verzije ruskog spoljnopolitičkog koncepta stavljen je na dnevni red operativnog sastanka predsednika sa stalnim članovima Saveta bezbednosti, ali je nakon rasprave vraćen na doradu. Na jesen su Ministarstvo spoljnih poslova i Savet ministara izvestili da je nova verzija dokumenta u fazi finalizacije i usvajanja.

Ruski Savet bezbednosti je takođe nagovestio da će to odražavati novi pristup odnosima sa Zapadom.

BLINKEN PORUČIO PUTINU: „Spremni smo da razgovaramo u bilo kom trenutku“

U decembru je ruski predsednik Vladimir Putin razgovarao o ažuriranom nacrtu koncepta na operativnom sastanku sa stalnim članovima Saveta bezbednosti Rusije.

Putin je ranije rekao da će specifični aspekti ruskog diplomatskog i spoljnopolitičkog rada biti izloženi u novoj verziji koncepta koji predstoji.

Prema Putinovim rečima, ovaj dokument će, zajedno sa ranije odobrenom Strategijom nacionalne bezbednosti, biti putokaz za Ministarstvo spoljnih poslova i druga ministarstva i resora.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter