Izvor: BSC Happy
21.02.2023 u 18:04
0

AUSTRALIJA DONELA ODLUKU: Saglasna sa tim da se zabrani učešće na takmičenjima ruskim i beloruskim sportistima

Australijska vlada saopštila je danas da je usklađena sa 34 druge zemlje u vezi sa pozivom Međunarodnom olimpijskom komitetu (MOK) da zabrani učešće na takmičenjima ruskim i beloruskim sportistima, uprkos tome što nije označena kao potpisnica izjave.

Britanska vlada je u ponedeljak objavila zajedničko saopštenje u ime „više od 30 nacija istomišljenika“, koje su ovog meseca održale samit na kome se obratio ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski.

Australija je bila potpisnica dve izjave o tom pitanju koje je prošle godine dogovorilo „35 istomišljenika“, ali je bila jedina od tih zemalja koja nije bila predstavljena u novom obećanju.

MOK kritikovao baltičke zemlje: „Nije na vladama da odlučuju ko može da učestvuje u sportskim takmičenjima!“

Portparol australijskog ministarstva sporta rekao je da je odsustvo Australije administrativna greška i da je vlada u skladu sa osećanjima izraženim u saopštenju.

Saopštenje je usledilo nakon nedavnog predloga MOK-a da se razvije put za sportiste iz Rusije i njene saveznice Belorusije da se takmiče na Olimpijskim igrama u Parizu sledeće godine kao neutralni sportisti uprkos ratu u Ukrajini koji je u toku.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter