Izvor: BSC HAPPY
20.02.2023 u 08:02
0

„NE MOŽETE SAMO DA USKOČITE U MODERNU LETELICU…“ Novi zahtev Zelenskog ozbiljno nasmejao američkog obaveštajca

Američki obaveštajac je pojasnio da obuka obično traje nekoliko godina.

Biće potrebno mnogo godina da se razvije vojna avijacija za Ukrajinu zbog nedostatka profesionalnih pilota za zapadne lovce, rekao je penzionisani američki vojni obaveštajac Skot Riter na svom Jutjub kanalu.

– Vidite, ne možete samo da uskočite u modernu letelicu i očekujete da ona poleti sa zemlje i bude u stanju da učestvuje u punoj vazdušnoj borbi – podsmevao se bivši vojni obaveštajac.

Riter je pojasnio da obuka obično traje nekoliko godina. Istovremeno, čak i najskraćeniji program u Sjedinjenim Američkim Državama traje oko šest do osam meseci.

BRITANSKI MINISTAR ODBRANE PORUČIO: Ukrajina će dobiti moderne lovce tek nakon završetka sukoba

– Kao što je rekao predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski, osam meseci će biti prekasno – rekao je Riter.

U prvoj polovini februara ukrajinski lider je tokom govora u britanskom parlamentu lično zatražio od Londona borbene avione.

Kako je kasnije preneo Skaj njuz, pozivajući se na portparola Dauning strita, premijer Riši Sunak dao je instrukcije ministru odbrane Benu Volasu da sazna koju opremu bi ta zemlja potencijalno mogla da prenese ukrajinskim oružanim snagama.

Ministar je zauzvrat pojasnio da Velika Britanija „ne mora“ da šalje borbene avione u Ukrajinu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter