Izvor: Tanjug
20.02.2023 u 08:03
0

PROLEĆNU OFANZIVU NAJAVLJUJU OBE STRANE: Putin spremio vojnike, evo šta je ukrajinski adut!

Priča o 10.000 ruskih vojnika na granicama Ukrajine u Sumskoj oblasti na severu zemlje, gde su oklopne snage ruske vojske upale tog 24. februara 2022, krenula je od ukrajinske vojske, odnosno od oficira Andreja Hulakova.

Uoči godišnjice rata u Ukrajini obe strane se pripremaju za prolećnu ofanzivu, koja bi mogla da odluči ishod rata.

TAČNO NA GODIŠNJICU SUKOBA: „Makron i Zelenski razgovarali o mirovnom predlogu u 10 tačaka!“

Dok predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski tvrdi da je ruska prolećna ofanziva već počela, ukrajinska vojska tvrdi da se ruska vojska na granicama sve više približava.

Pomeranje vojske

Priča o 10.000 ruskih vojnika na granicama Ukrajine u Sumskoj oblasti na severu zemlje, gde su oklopne snage ruske vojske upale tog 24. februara 2022, krenula je od ukrajinske vojske, odnosno od oficira Andreja Hulakova, a kasnije ju je preneo i britanski Tajms.

S druge strane, i unutar same Ukrajine, odnosno teritorije pod ruskom kontrolom, primećeno je pomeranje vojnih jedinica, s tim da ruska vojska na jugu zemlje koncentriše velike snage. Rusija je u septembru mobilisala oko 300.000 vojnika, čiji bi veći deo trebalo da bude upotrebljen za ofanzivu.

Na drugoj strani, Ukrajina poslednjih nedelja od zapadnih zemalja sve glasnije traži borbene avione nakon najave da će dobiti oko 200 modernih tenkova, kako bi i sama krenula u oslobađanje okupiranog područja.Ž

CNN u analizi situacije u Rusiji ističe da je Putin, zahvaljujući vladavini čvrstom rukom, izbegao očekivane proteste, dok se još čeka na očekivane rezultate ekonomskih sankcija.

Više je Rusa u Beogradu nego što se prijavilo u dobrovoljce

Darko Obradović, direktor Centra za stratešku analizu, potvrđuje u razgovoru za Kurir da će Rusiji bez obzira na ishod rata trebati decenije da se oporavi, pre svega u ekonomskom smislu:

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter