Izvor: B92
03.05.2024 u 19:20
0

PIKSI IZVOOJEVAO PRVU POBEDU: UEFA potvrdila – 26 umesto 23 igrača na EURO

Reprezentacije učesnice predstojećeg Evropskog prvenstva u Nemačkoj imaće na raspolaganju 26 igrača, potvrdila je UEFA.

To je konačna odluka Izvršnog komiteta Evropske fudbalske unije koji je usvojio promenu na osnovu koje će selektori umesto dosadašnjih 23 fudbalera, moći da dodaju još trojicu za EURO.

Ovaj predlog je ranije ove godine podržan na sastanku Nacionalnog komiteta takmičenja UEFA.

 

 

Ideja je prvi put iznesena na sastanku trenera u Dizeldorfu, a treba napomenuti da je selektor Srbije Dragan Stojković Piksi podržao ovaj predlog.

Ova promena je predložena zbog gustog rasporeda takmičenja ove sezone i rizika od povreda, što su istakli pojedini treneri.

Predstavnici Nacionalnog komiteta takmičenja u petak su zvanično overili sve što je ranije bilo predloženo, dogovoreno i prihvaćeno od strane većine.

Evropsko prvenstvo će se održati od 14. juna do 14. jula u Nemačkoj.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter