Izvor: nova.rs
06.02.2024 u 14:10
0

PARTIZANU NE CVETAJU RUŽE: Trenutak kada moramo reći da crno beli ne igraju nabolje

Milionska armija navijača KK Partizan već par sezona veruje da će se misija povratka Želimira Obradovića u klub završiti osvajanjem titule prvaka Evrope, druge u klupskoj istoriji i jubilarne desete u karijeri ubedljivo najtrofejnijeg evropskog trenera. Svedoči tome i pesma "Uzmi Željko evrotitulu" pred svaku utakmicu kad popularni Žoc kroči u dvoranu.

Svedoče tome i izjave pojedinih igrača da ih trener motiviše tako što im kao krajnji cilj pominje taj željeni trofej. To je zapravo već toliko ušlo u narod da se smatra da je samo pitanje trenutka kad će se desiti. Ove sezone, sledeće ili one tamo, nebitno je – svi veruju da će Grobari na javi odsanjati i taj san.

FOTO LEGENDA NEPREPOZNATLJIV: Novakovog idola krišom slikali dok izlazi iz kafića ,mnogi ne mogu da poveruju kako izgleda

Java nam, pak, ove sezone nudi neka druga, manje prijatna iznenađenja. Toliko neprijatna da su u ponedeljak uveče, posle blamantnog poraza od Splita u ABA ligi usred Beograda, Arenom odzvanjali zvižduci. To se u eri Željka Obradovića nikad dosad nije desilo.

Čega je to posledica, stvar je za analizu mnogih, ali pre svega trenera, njegovog stručnog štaba, igrača koje je selektirao i trenira, a na kraju i predsednika i Upravnog odbora koji u nimalo lakim okolnostima traže i pronalaze pare za najveći budžet u istoriji kluba.

Ako sad neko, bilo ko, s manje ili više profesionalnog digniteta, časti i poštenja, dobrih i manje dobrih namera prema KKP, napiše da Željkov tim na početku februara deluje uglavnom loše, ispašće da se napada klub, odmah će svi skočiti s argumentacijom da ništa od ovog ne bi bilo bez Obradovića.

Tačno. On je arhitekta Partizanovog vaskrsenja poslednjih sezona, posle godina i godina mučenja i dominacije najvećeg rivala.

Ali je tačno i da ekipa deluje prilično neuigrano, posebno kad se lome mečevi na vrućim gostujućim terenima u EL, da kod kuće gubi utakmice od višestruko slabijih protivnika u ABA ligi, da igra lošu odbranu i individualno i kolektivno, da niko nije konstantan, da su dvojica najvažnijih igrača, Kevin Panter i Zek Ledej, slabiji nego prošle sezone, da domaćih igrača skoro da nema nigde kad su važne role u pitanju, da mlađi na kojima klub treba da počiva, čast retkim izuzecima, dobijaju minute na kašičicu…

Naravno, svako igra koliko zasluži, na treningu i na utakmicama, ali da se pozabavimo jedinom validnom slikom vezanom za ovaj tim – onom na terenu.

Na početku, mala ograda: neće ovaj tekst ništa promeniti, još manje je autor u zabludi da će njegovo pisanije otvoriti oči Obradoviću, pa da sjajni strateg ne vidi ono što inače kristalno jasno vidi, bolje nego iko drugi. Ali to kako Partizan igra cele sezone, u ritmu toplo-hladno, postaje već hronično loše i malo toga dobrog se događa da se nešto popravi. A vreme curi.

Uostalom, i sam Obradović je svestan da nešto debelo ne valja, sudeći po poslednjoj izjavi datoj sinoć:

„Prva stvar koju moram da uradim jeste da se izvinim svim ljudima koji su došli i koji su gledali ovakvo neverovatno loše izdanje. Kad ekipa izgleda ovako kako izgleda, onda trener treba da se zapita i da preuzme odogovornost, i ja ću je preuzeti. Još jednom, zaista, izvinjenje svim navijačima Partizana što su imali priliku da gledaju ovakvo izdanje tima. Velika sramota, osećam veliku bruku i sramotu“.

Partizan je u najvažnijem takmičenju koje igra, Evroligi, trenutno na skoru 12 pobeda i 13 poraza, s gotovo nemogućim šansama da kraj regularnog dela sezone dočeka u prvih šest, što bi ga spasilo igranja neizvesnog i stresnog plej ina.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter