Izvor: happbsc
03.05.2024 u 19:59
0

ABA LIGA: Zvezda preslišala MEGU ubacili čak sto poena

Crveno-beli deklasirali izabranike Marka Baraća u prvom meču polufinala 103:73. Revanš na programu 7. maja

Odlika velikih ekipa je da dižu formu kako se bliže borbe za trofeje. Crvena zvezda je partijom protiv Mege u prvom duelu polufinalne serije ABA lige dala naslutiti da u sebi sadrži takvu vrlinu pošto je u dvorani „Aleksandar Nikolić“ pometlala pod sa četvrtoplasiranom ekipom ligaškog dela regionalnog takmičenja deklasiravši je rezultatom 103:73 čime je povela sa 1:0. Plasman u deveto uzastopno finale moćiće da ostvari već za četiri dana kada je na programu revanš.

Prava timska košarka viđena je u ubedljivom trijumfu u kojem su se najviše istakli Nemanja Nedović i Rokas Gedraitis sa 13 poena, te Trej Tompkins koji je ubacio 11. Kod poraženog tima je fenomenalan bio Nikola Đurišić sa 26 poena, četiri skoka i pet asistencija (indeks 31), dok je Filip Jović brojao do deset.

Skoro pune tribine nekadašnjeg „Pionira“ su odluku kluba da do kraja plej-ofa crveno-beli budu domaćini u toj hali pokazale kao pametnom. Nije nikakva tajna da je istorijski to mnogo više bio dom raznim generacijama tima sa Malog Kalemegdana nego bilo koja dvorana, a kamoli Arena. Da se u njoj osećaju kao svoji na svom pokazali su uvodni minutu meča u kojem su Sferopulosovi izabranici leteli po terenu.

Očigledno su im se pete uželele vetra posle duge pauze jer su tempom doslovno izbezumili mladi sastav iz naselja Braće Jerković kod kojeg se već u prvoj deonici pokazalo da će izostanak kapitena Uroša Plavšića biti teško nenadoknadiv.

Bez ozbiljne poenterske i skakačke snage u reketu, Mega je izašla pred Zvezdu kao bez noge. Koliko god da talenta postoji u golobradom Filipu Joviću, momak iz Bijeljine nije još kadar da se rve sa centrima poput Džoela Bolomboja i Luke Mitrovića. Mada je stvarno pokazao zavidno umeće i ni trunku treme.

U tome su crveno-beli najviše i tražili način kako bi utakmicu što ranije uveli u mirnije vode, a prva dvocifrena prednost (21:10) došla je već pri kraju startnog perioda igre. Sve je šampion Srbije u početnih deset minuta ubacio u reketu, dok su sa linije za tri poena prvi poeni stigli iz ruku gostujućeg sastava koji je serijom 4:10 uspeo da smanji zaostatak do kraja kvartala.

 


Košarkaši Crvene zvezde i Mege igraju od 19 časova prvi meč polufinalne serije u regionalnoj ABA ligi.

Mega je u sjajnom naletu pošto u prethodnih mesec i po dana ne zna za poraz i nanizala je osam trijumfa, a Zvezda se prilično namučila u prvom meču sa Studentskim centrom. Crveno-beli su pre toga demolirani od strane Anadolu Efesa u poslednjem kolu Evrolige sa 100:55, ali Megu dočekuju odmorni pošto su u prethodnih 30 dana odigrali svega pet utakmica.

Zvezda je prošle godine igrala finale ABA lige i izgubila je u pet utakmica od Partizana, koji već ima jednu pobedu protiv podgoričke Budućnosti u svojoj polufinalnoj seriji.

Treća četvrtina u toku Crvena zvezda – Mega 52:33 (27:20, )

Dvorana: Aleksandar Nikolić, Beograd; Sudije: Hordov, Porobić, Ćalić

Crvena zvezda: Teodosić, Tompkins, Davidovac, Mitrović, Lazić, Bolomboj, Ilić, Nedović, Giedraitis, Gilespi, Topić, Dos Santos; Trener: Janis Sferopulos.

Mega: Milijašević, Miljenović, Jelavić, Marković, Kobzisti, Popović, Iljasoglu, Đurišić, Kovačević, Jović, Mušicki, Malovec; Trener: Marko Barać.

Treća četvrtina u toku Crvena zvezda – Mega 52:33 (27:20, )

20:32

33′ Ogromna serija Zvezde

Nastavlja Zvezda u dobrom ritmu, nije je poremetila povreda Miljenovića, a Tompkins prvo šalje odličan pas Bolomboju, pa pogađa za dva. Teodosić je virtuozno pronašao Topića u kontri kroz trojicu igrača Mege. Tompkins je pogodio uz faul Iljasoglua, pa dao još dva bacanja preko toga, a njegov tim je u seriji 16:0 i vodi 89:55.

20:23

30′ Đurišić se raspucao, Zvezda ubedljiva

Kovačević je poentirao za dva uz faul, Đurišić je moćno zakucao iz prodora uz čeonu liniju, pa pogodio trojku. Lazić i Topić su bili precizni na drugoj strani, Mitrović i Tompkins su gubili lopte i Mega je bar malo smanjila zaostatak sve dok Teodosić nije ubacio trojku za Zvezdu – 78:55 posle 30 minuta.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter