Izvor: Sputnik Srbija
14.07.2022 u 21:35
0

MIZINCEV: Ukrajinci minirali most preko reke! Neonacisti pokušavaju da isprovociraju ruske snage na otvaranje uzvratne vatre, a civile koriste kao „živi štit“

Ukrajinski neonacisti minirali su most preko reke Volčja u Dnjepropetrovskoj oblasti, koji planiraju da dignu u vazduh i za to okrive Rusiju i DNR, izjavio je načelnik Nacionalnog centra za kontrolu odbrane Rusije, general-pukovnik Mihail Mizincev.

On je objasnio da ukrajinske snage nameravaju da „prema već razrađenom scenariju sa širokim praćenjem u ukrajinskim i zapadnim medijima, optuže jedinice Oružanih snaga Rusije i Donjecke Narodne Republike za navodno neselektivne napade na objekte saobraćajne infrastrukture“.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Mizincev je dodao da u Kramatorsku sa teritorije škole broj 3 neonacisti noću iz artiljerijskog oruđa gađaju položaje Oružanih snaga Rusije i formacija Donjecke Narodne Republike.

Na taj način neonacisti pokušavaju da ih isprovociraju na otvaranje uzvratne vatre. Pri tome se stanari obližnjih kuća drže u podrumima zgrade pod izgovorom njihove bezbednosti, a zapravo ih koriste kao „živi štit“, dodao je on.

NAPAD JE NAJBOLJA ODBRANA? Rusi poručuju da su ukrajinske bespilotne letelice napale granični prelaz i benzinsku stanicu u Rusiji!

Osim toga, jedinice ukrajinskih neonacista raspoređene su na teritoriji privatnih kuća u Bilbasovki u Kramatorskom okrugu DNR, a tamo se nalaze i samohodna artiljerijska oruđa i skladišta municije. Evakuacija civilnog stanovništva sa tog područja namerno se ne sprovodi, istakao je Mizincev.

Takođe, jedinice ukrajinske vojske rasporedile su se u zgradi mašinske škole u Nikolajevu, pored koje je postavljena velika količina vojne tehnike i opremljeni artiljerijski položaji.

Po perimetru obrazovne ustanove postavljeni su kontrolni punktovi, prilazi ustanovi su minirani, ali lokalno stanovništvo o tome nije obavešteno.

Mizincev je dodao i da su u Harkovu, na donjim i gornjim spratovima višespratnih stambenih zgrada pripadnici neonacističkog bataljona „Kraken“ opremili uporišta i skladišta municije, a u dvorištima postavili višecevne raketne bacače i oklopna vozila.

Građanima je zabranjeno da napuštaju svoje stanove, a svi njihovi pokušaji da se samostalno evakuišu u bezbedna područja se strogo suzbijaju, naglasio je general.

Mizincev je primetio i da ukrajinski vojni komesarijati šalju građane sa zdravstvenim ograničenjima na liniju fronta.

Prema svedočenju zarobljenih ukrajinskih vojnika, veliki broj mobilisanih ukrajinskih državljana ima zdravstvena ograničenja, ali su u vojnim registrima prinuđeni da potpisuju odbijanje da se podvrgnu specijalnoj lekarskoj komisiji. Na taj način se gotovo celokupna muška populacija Ukrajine, bez obzira na zdravstveno stanje, vodi kao sposobna za vojnu službu, istakao je Mizincev.

Kako je naveo, „ovo bezakonje dešava se pod rukovodstvom korumpiranih službenika ukrajinskih vojnih komesarijata, koji bez žaljenja šalju ljude u neizbežnu pogibiju, kao što su to činili nacisti u poslednjim mesecima Drugog svetskog rata kada su, shvativši beznadežnost svoje situacije, bacali u odbranu bolesne, starije i maloletnike“.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter