Izvor: Kurir.rs
28.09.2023 u 09:35
1

LAVROV ZALEDIO SVET: Moskva je spremna na pregovore o Ukrajini, ali..

Šef ruske diplomatije ističe da svaki mirovni sporazum mora da podrazumeva nove teritorije Ruske Federacije kao i njene bezbednosne interese.

Moskva je spremna da pregovara o Ukrajini s tim da mora da se uzme u obzir nova realnost u vezi sa novim regionima Ruske Federacije (DNR, LNR, Hersonska i Zaporoška oblast) kao i interesi ruske bezbednosti, ističe ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov u intervjuu za TASS.

Rusija je taj stav odavno iznela i ostaje pri njemu, naglašava šef ruske diplomatije.

Interesi ruske bezbednosti o kojima govori se odnose na sprečavanje stvaranja neprijateljskog nacističkog režima na granicama Rusije, režima koji je za svoj cilj otvoreno definisao istrebljenja svega ruskog na onim teritorijama, i na Krimu i u Novorusiji, koje su vekovima osvajali, uređivali i naseljavali Rusi, precizira on.

Što duže Kijev odlaže pregovore sa Moskvom, to će kasnije biti teže pregovarati, istakao je Lavrov ranije. Prema njegovim rečima, prvi korak za takve kontakte trebalo bi da bude ukidanje ukaza ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog o zabrani dijaloga sa Moskvom.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “LAVROV ZALEDIO SVET: Moskva je spremna na pregovore o Ukrajini, ali..”

  1. Na izborima 2019., sve ono što je za Boika glasovalo, pripada Ruskoj Federaciji; čak ne ni Federaciji već Rusiji!
    Za ostatak nek se dogovore, ali taj ostatak, cijeli, mora biti vojno neutralan, uz stalnu kontrolu naoružanja RF, te ograničenje dosega raketa.
    Ovo bi trebalo protegnuti i na sve ostale države koje su u NATO pakt ušle poslije raspada SSSRa!

    0
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter