Izvor: tanjug
28.09.2023 u 08:25
0

VAŠINGTON BESAN NA PEKING: Kineski hakeri udarili u srce američke administracije,ukradeno 60.000 mejlova Stejt departmenta

Neimenovani viši službenik američkog Senata izjavio je da su kineski hakeri uspeli da ukradu oko 60.000 mejlova Stejt departmenta Sjedinjenih Američkih Država.

Ranije ove godine kineski hakeri su već imali slične napade i pritom su srušili Majkrosoftovu platformu za mejlove. Ovaj put su hakeri doprli do oko 60.000 mejlova, koji su ukradeni s 10 različitih naloga Stejt departmentata.

STRAŠNA EKPOLOZIJA U UZBEKISTANU:Ogroman požar bukti blizu aerodroma, crni dim se diže u nebo VIDEO

Službenik Senata, koji radi u kancelariji senatora Erika Šmita, rekao je Rojtersu da se devet „žrtava“ poslednjeg hakerskog napada bavi Istočnom Azijom i Pacifikom, a jedna Evropom.

Ovaj slučaj je dodatno uzrokovao napetosti između Kine i Sjedinjenih Američkih Država, s tim da je zvanični Peking negirao da ima bilo kakve veze s ovim radnjama, preneo je Rojters.

„Moramo pojačati odbranu protiv ovakvih i sličnih sajber napada. To se ne sme događati u budućnosti“, izjavio je ovim povodom senator Šmit

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter