Izvor: Tanjug
21.05.2023 u 16:36
0

„G7 JE ANTIRUSKI I ANTIKINESKI“: Moskva osula po samitu

Učešće ukrajinskog predsednika, Volodimira Zelenskog, na sastanku Grupe sedam (G7) u Hirošimi pretvorilo je taj sastanak u propagandnu predstavu, a rezultati pokazuju da je ključni razlog postojanja te organizacije vođenje hibridnog rata protiv Rusije, saopštilo je danas rusko ministarstvo spoljnih poslova.

U saopštenju se navodi da je G7 „bukvalno fiksirana“ na sveobuhvatnu konfrontaciju sa Rusijom na inicijativu i zahvaljujući naporima SAD.

– Budući da su opsednuti demonstracijom svojih planova da nanesu strateški poraz Rusiji, lideri zemalja G7 doveli su na sastanak šefa kijevskog režima, koji kontrolišu, i na kraju događaj u Hirošimi pretvorili u propagandnu predstavu – istaklo je rusko ministarstvo.

ZA RUSIJU, ZA POBEDU: Putin čestitao osvajanje BAHMUTA i ovime obradovao RATNIKE

Ministarstvo je ukazalo da su odluke samita G7 „ispolitizovane i gnusne“, a da je sama organizacija nepovratno degradirana. Glavni rezultat skupa su izjave antiruskog i antikineskog karaktera, istaklo je ministarstvo, navodeći da to dovodi do još jačih podela u međunarodnom odnosima. Rusko ministarstvo je podsetilo da je G7 nekada bila organizacija čije članice usaglašavaju stavove o raznim pitanjima svetske agende, a da je sada nepovratno degradirana. U Hirošimi u Japanu održan je trodnevni samit G7 na kojem su pooštrene sankcije prema Rusiji i osuđen ruski napad na Ukrajinu, a Kijevu je obećana nova vojna i finansijska pomoć.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter