Izvor: Happy BSC
21.08.2022 u 21:50
0

„Nadam se da Ukrajina nema veze sa ubistvom Darje Dugine, jer ako ima veze sa organizacijom ovog atentata, onda više niko nije zaštićen i siguran“, u emisiji „AKTUELNOSTI“ na kanalu TV HAPPY!

U emisiji „AKTUELNOSTI“ na kanalu TV HAPPY razgovarali smo o događajima koji su obeležili 179. dan ruske specijalne vojne operacije u Ukrajini, a to su, između ostalog, atentat u kome je poginula Darja Dugina (30), ćerka poznatog ruskog filozofa i analitičara Aleksandra Dugina, novo granatiranje Zaporožja i napredovanje ruske vojske na frontu.

O ovim i ostalim temama vezanim za sukob u ukrajini razgovarali smo sa našim gostima: generalom Mitrom Kovačem, pukovnikom Draganom Krsmanovićem i naučnim savetnikom dr Draganom Petrovićem.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Dr Dragan Petrović govorio je o dešavanjima na frontu u ovom sukobu.

„U poslednjih nekoliko dana, pored generalne bitke za Donbas, evidentne su aktivnosti ruskih snaga pre dva i po do tri meseca, kada su ruske snage odbačene na nekim mestima do same granice sa Rusijom. Posle toga je došlo do kontraofanzive ruskih snaga koje su delimično uspele da vrate deo tih teritorija. Međutim, u poslednjih nedelju dana ruska strana zauzela je grad Udin, a zatim je došlo do pomeranja linije fronta tako da se došlo severoistočno od Harkova na samo 15 kilometara od obilaznice grada. To je jedna blizina koja omogućuje Rusiji da u kasnijim nekim fazama steže obruč oko Harkova, ali je jako malo verovatno da će se pre završetka generalne bitke za Donbas Rusija odlučiti za veće operacije u tom regionu. Došlo je do zauzeća mesta Borovenkova, u blizini Izjuma, što poboljšava poziciju ruskih snaga u istočnom delu Harkovske oblasti. U generalnoj bitci za Donbas, steže se poluokruženje oko Severska, ali grad nije zauzet. Što se Soledara tiče, on je faktički gotovo zauzet, unutra se već dugo vode borbe a ruske snage polako ovladavaju ključnim elementima grada, mada će neke borbe potrajati. Što se tiče Bahmuta, on se nalazi na 35 kilometara vazdušnom linijom u odnosu na Kramatorsk, glavni grad te utvrđene oblasti. Bahmutu se prišlo sa istočne, severne i južne strane i tu se vode žestoke borbe za ovladavanje ovim gradom. Pad Bahmuta bi imao nesagledive posledice za odbranu Ukrajinaca. Čitav taj teren je veoma utvrđen, tamo su osam godina u zemlju polagani železnički vagoni koji su potom betonirani i pokrivani rastinjem zemljom. Što se tiče anglomeracije Donbasa tu su u poslednje dve sedmice zabeleženi osetni rezultati za rusku stranu, pre svega zauzećem Peske i okruženjem Avdijevke, a najnovije je da je na krajnjem jugozapadu aglomeracije Donjecka zauzeto između Ugljodara i Marinike, presečen je put između Ugljodara i Marinike, što govori da bi ruska strana mogla da ovlada i ovim delom Donjecke administrativne oblasti. Što se Hersona tiče, tu nema najavljene kontraofanzive ukrajinskih snaga, bili su neki mali poduhvati koji su se završili neuspešno“, objašnjava Petrović.

„Neka bude sasvim jasno, Amerikanci su direktno uključeni u ovu nuklearnu ucenu koja visi nad Evropom“, u emisiji „AKTUELNOSTI“ na TV HAPPY!

General Mitar Kovač poručio je da je teško bilo kom normalnom čoveku da poveruje da se mogućnost stradanja velikog broja stanovništva koristi zarad ostvarivanja ličnih interesa.

„Teško je bilo kom normalnom čoveku zamisliti da neko u kontekst ovog sukoba na prostoru Ukrajine ulaže mogućnost stradanja velikog broja stanovništva i zagađivanja ogromnog prostora i teritorije u srcu Evrope zarad ostvarivanja svojih interesa. Ni jedna evropska sila sigurno ne stoji iza ovakvih saveta ukrajinskom režimu, ali sigurno je da Amerika i Velika Britanija svojim savetima potpomažu ovakav razvoj situacije. Nismo čuli ni jednu osudu sa Zapada ukrajinskog rukovodstva, niti sumnju da ono to čini. Naprotiv, na različitim perfidijama, medijskom propagandom, koja ne počiva ni na kakvim realnim osnovama, nastoji se pripisati ovo ruskoj strani. Kao da ruska vojska granatira samu sebe koja bombarduje. Jasno se vidi položaj nuklearne elektrane, da je ona na zapadnoj obali Dnjepra, da je to ogroman kompleks, čitav jedan grad u samoj nuklearnoj elektrani i taj Energodar je jednostavno po demografskoj strukturi povećao broj stanovnika nakon izgradnje elektrane. Sve bombardovanje i tenkovskim naoružanjem je moguće sa ove istočne obale Dnjepra i artiljerijsko-raketnim jedinicama sa višecevnim bacačima raketa. što se nažalost i radi“, izjavio je general Kovač.

„Održava se napetost kroz ubijanje ljudi koji nemaju nikakve veze sa ovim što se dešava“, u emisiji „AKTUELNOSTI“ na TV HAPPY!

Pukovnik Dragan Krsmanović izjavio je da se nada da Ukrajinske snage nemaju ništa sa atentatom u kome je poginula ćerka ruskog filozofa i analitičara Aleksandra Dugina jer, kako je izjavio, to daje odrešene ruke Rusiji da pronađe i kazni svakoga ko je učestvovao u realizaciji ovog terorističkog čina.

„Za nas pravoslavne hrišćane smrt ne predstavlja kraj, to je samo jedna faza, prelazak iz jednog oblika u drugi, mi čekamo vaskrsenje. Koliko god da sam kao pojedinac potresen sa tragedijom koja je zadesila Dugina, ja sam siguran da on kao hrišćaniin shvata celinu toga, i da je to krst koji je morao staviti na svoja pleća da bi posvedočio ono u šta veruje. Dugin je oformio jedan filozofski pogled na svet koji je neophodan nama pravoslavnim hrišćanima da bismo mogli sagledati sve ovo što se dešava. Osim ovog kinetičkog rata koji se vodi eksplozijama, granatama, bombama, na delu je jedan rat koji je duhovni rat, zaista, za sistem vrednosti, kako će svet izgledati u budućnosti. Meni je drago da ruska vojska vodi taj rat jer imam poverenja u nju da će ga uspešno završiti, ali to je rat čije će posledice biti veće nego sama Ukrajina kao država. To je ništa u odnosu na celinu globalnog sveta i kako taj rat može da utiče na sistem vrednosti. Ja se nadam da Ukrajina nema sa tim nikakve veze, jer ako ima veze sa organizacijom ovog atentata onda više niko nije zaštićen i siguran, jer Rusija dobija legitimno pravo da svakoga odgovornog za terorizam pronađe, ma gde da se nalazio, a siguran sam da ruska država ima resurse da pronađe bilo kog pojedinca. Do sada se Rusija suzdržavala da primeni sva svoja sredstva“, izzjavio je Krsmanović.

 *Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.

Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter