Izvor: agencije, tanjug happbsce nova...
13.04.2024 u 08:06
0

NAPAD IRANA NA IZRAEL SVE IZVESNIJI: Najavljuju ga svetski lideri , nemci upozirili građane da napuste tu zemlju

Američki predsednik Džozef Bajden je rekao da očekuje da bi Iran uskoro mogao da preduzme vojnu akciju protiv Izraela.

„Ne želim da dajem poverljive informacije, ali očekujem da će to biti pre nego kasnije“ – rekao je Bajden novinarima i na pitanje o poruci koju bi želeo da pošalje Teheranu odgovorio: „Nemojte!“.

Bajden je rekao da će SAD pomoći Izraelu da se odbrani i da Iran će izgubiti.

Američke vlasti su danas saopštile da šalju vojno pojačanje na Bliski istok dok je Izrael u pripravnosti zbog mogućeg napada Irana,

Teheran je obećao da će uzvratiti posle smrtonosnog napada 1. aprila na njegov konzulat u Damasku. Iranske vlasti za taj napad optužuju Izrael.

Nemačka je upozorila svoje građane da napuste Iran, navodeći da postoji rizik od iznenadne eskalacije postojećih napetosti u Teheranu sa Izraelom i da bi Nemci u Iranu mogli biti u opasnosti od proizvoljnog hapšenja u toj zemlji.

“U postojećim napetostima, pogotovo između Izraela i Irana, postoji rizik od iznenadne eskalacije. Ne može se isključiti mogućnost povećanja eskalacija i na vazdušnim, kopnenim i morskim saobraćajnicama“, saopšteno je iz nemačkog Ministarstva spoljnih poslova.

Dodaje se da su posebno ugroženi oni koji poseduju dvojno državljanstvo – nemačko i iransko.

“Nemački državljani su u konkretnom riziku da budu nasumično uhapšeni i saslušani i da budu osuđeni na duge zatvorske kazne“, saopšteno je iz Ministarstva.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter